20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvaranje planinarske staze Plavi horizonti – Bigovo

Pjesacka staza Luštica

Svečano otvaranje planinarske staze Plavi horizonti – Bigovo – Plavi horizonti planirano je za nedelju 12. oktobra 2014. godine. Planinarsku stazu u dužini od 9 km uredili je PK „Subra” iz Herceg Novog PK „Vjeverice” iz Kotora, što je podrazumjevalo čišćenje, markiranje, izradu plana i postavljanje signalizacije, a finansijska sredstva za izvođenje navedenih radove izdvojile su Opština Tivat i Opština Kotor.

Otvaranje staze će se ozvaničiti pješačkom turom svih zaintresovanih koji se prijave u Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Trg Magnolija lično ili na mejl urban-tivat@t-com.me ili na tel. 032/661 331 do 10.10.2014. godine. Polazak je sa plaže Plavi horizonti u 8,45 sati.

Opština Tivat imenovana je od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore za koordinatora tima za realizaciju planinarskih staza na teritoriji poluostrva Luštica, koje bi se nakon potrebnih radova stavile u funkciju turističkih i rekreativnih, ali i u edukativne svrhe, s obzirom na istorijsku važnost ovog područja. Navedeni projekat planinarskih staza na poluostrvu Luštica pokrenut je na inicijativu kompanije „Luštica Development“ A.D. koja je obezbjedila sendviče i osvježenje za učesnike navedene pješačke ture.

Bigova
Bigova

Pridružite nam se u pješačenju planinarskom stazom Plavi horizonti-Bigovo!!!

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije