12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvaranje „Novskog đardina“: Izložba cvijeća i izbor najljepšeg aranžmana

Izložba cvijeća

“Novski đardin” 48. Praznika mimoze biće otvoren u petak, 10. februara u 11 sati, u hotelu “Vojvodina” u Igalu.

Na 42. hercegnovskoj izložbi cvijeća učestvovaće dvadesetak izlagača. Izložba je, kao i prethodnih godina, prodajnog karaktera i svi zainteresovani će u bogatoj ponudi moći da nađu nešto za sebe i svoj vrt.

Novost je da će ove godine u okviru tradicionalne izložbe biti održan i izbor za najljepši cvijetni aranžman, u okviru kojeg će biti nagrađeni kreativnost i umijeće uređenja kompletnog izložbenog prostora.

Posjetioci će moći da kupe izrađene aranžmane, a novac sakupljen od prodaje biće doniran Udruženju roditelja djece oboljele od kancera “Feniks”.

Dio programa su i radionice za djecu, kroz koje će hercegnovski osnovci imati priliku da nauče više o sadnji, uzgajanju biljaka i izradi cvijetnih aranžmana.

Manifestaciju će otvoriti dramska umjetnica Slađana Vujović.

Izložba će trajati tri dana (10.-12. februar) i biće otvorena svakog dana od 9 do 19 sati.

Herceg -Novi -foto TO HN

Program Praznika mimoze u petak će biti u znaku cvijeća. Nakon otvaranja izložbe, u drugom dijelu dana slijedi  dječija cvijetna povorka. Mališani pod cvijetnim maskama defilovaće od parka Boke do Trga Nikole Đurkovića. Početak je zakazan za 16 sati.

Pred nama su i još četiri događaja do kraja ove nedelje.

Sutra, 9. februara održaće se dva programa u Igalu – Dan picigina na plaži Stara banja od 11 sati i Otvorena ulica od 19 sati.

Fešta na Škveru zakazana je za subotu, 11. februara u 11 sati. Istog dana održaće se drugi maskenbal u hotelu „Palmon bay“ od 21 sat, na kojem će nastupiti Boka bend, Tri Kvarta i Mjesna muzika Đenovići.

U nedelju, 12. februara na programu je dječiji maskenbal u Institutu „Dr Simo Milošević“, sa početkom u 15 sati.

Najčitanije