Otpremnine radnicima brodogradilišta Bijela krajem sedmice

Photo: Boka News - Bijela
Photo: Boka News – Bijela

Radnicima Jadranskog brodogradilišta Bijela obećano je da će tokom ove ili početkom naredne sedmice dobiti otpremnine zbog kojih su prije 15 dana organizovali protest upozorenja i najavili njihovu radikalizaciju ukoliko im zahtjevi ne budu ispunjeni.

Predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić, kazao je da će otpremnine, prema informacijama radnika, biti isplaćene iz budžeta, zbog brže procedure, piše Pobjeda.

To će, prema njegovim riječima, biti nadomješteno iz stečajne mase, odnosno od novca koji je dobijen od prodaje velikog doka.

Dok je za 11 miliona eura kupila litvanska kompanija “AB Vakaru Laivu Gamykla”. Od tog novca radnicima su isplaćene zaostale dvije i po plate, zimnice, naknade za podstanarsko, ali ne i otpremnine zbog kojih su, između ostalog, štrajkovali dva mjeseca prošle godine.

Otpremnine bi trebalo da dobiju 192 radnika i 64 penzionera. Istovremeno sa isplatom otpremnina radnicima bi trebalo da budu uplaćeni i doprinosi za dvije godine u iznosu od oko milion eura.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.