18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Osnovana “Tivatska akcija”

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Deset mjeseci pred termin za održavanje redovnih lokalnih izbora, politička scena Tivta dobila je ovih dana novog aktera – Udruženje građana “Tivatska akcija“ (TA) koje je završilo proces registracije i otpočelo sa aktivnostima.

“Tivatska akcija“ je pokret slobodnih građana Tivta, koji su, zbog potpunog obesmišljenja parlamentarizma i demokratije, i pretvaranja političkih partija u interesna preduzeća, prinuđeni da se sami organizuju, i da se na lokalnom nivou bore za svoja građanska prava i društvo po mjeri normalnih ljudi. TA je formirana s ciljem da se zaustavi partitokratsko uništavanje Tivta, koje se ogleda u nekontrolisanom bujanju korupcije u lokalnoj upravi, partijskom zapošljavanju u lokalnoj i državnoj upravi i preduzećima, pravnom nasilju nad vlasnicima imovine u zoni morskog dobra, prvenstveno starosjediocima, sve jačom centralizacijom na nivou države koja urušava temeljna prava i interese stanovnika Tivta i Boke Kotorske, kao i čitavom nizu drugih krajnje negativnih društvenih procesa za koje je odgovorna odnarođena i korumpirana vlast.”- saopštila je TA.

Za članove Glavnog odbora udruženja “Tivatska akcija” izabrani su Pavle Jurlina, magistar farmacije; Vesna Barbić, prof. književnosti i srpskog jezika; Silvio Marković, meteorološki tehničar; Mirko Kovačević, prof. srpskog jezika i književnosti; Miomir Abović, magistar lingvističkih nauka; Slavenko Staničić, inženjer u pomorstvu; Sanja Vuković, preduzetnica -menadžer u pomorstvu, Nikola Barbić, bar menadžer; i Ivo Pean, prof. geografije.

Logo Tivatske akcije
Logo Tivatske akcije

Za predsjednika Glavnog odbora TA izabran je Pavle Jurlina, za potpredsjednicu GO Vesna Barbić, za predsjednicu Izvršnog odbora Sanja Vuković, a za koordinatora udruženja Silvio Marković.

U junu će biti organizovana Prva redovna skupština TA bičće održđana tokom narednog mjeseca kada će, između ostalog, biti izabrani stručni i mjesni odbori tog udruženja građana.

Na političkoj sceni Tivta odnedavno djeluju i Demokrate Alekse Bečića, kao i CDU Miodraga Vlahovića, a u najavi je Ii osnivanje tivatskog odbora Građanskog pokreta “URA”

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije