9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Osnovan Rotari klub Kotor

Rotari klub Kotor

Osnivački sastanak Rotari kluba Kotor održan je sinoć hotelu “Cattaro” u Kotoru.  Na sastanku kluba, koji pokriva Opštine Kotor, Tivat i Herceg Novi, za predsjednicu izabrana je Svetlana Radulović Bajković, kao i rukovodstvo kluba.

Rotari klub Kotor formiran je pod sponzorstvom Rotari kluba Budva.

Jedna stara rotarijanska poslovica glasi: “Prazna stolica ne stvara drugarstvo”. Druženje je duh, bez kojeg nema ni materijalizacije naših nastojanja da pomognemo i doprinesemo zajednici u kojoj živimo i radimo.

Možda je najuvaženiji rotarijanac sa prostora bivše Jugoslavije, nobelovac IvoAndrić, u svom “Ex pontu”, mislio na postulate pokreta kome je pripadao, kada je zapisao:

“Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo”

Uvjereni smo da svaka velikaistina i velika ideja, pa i ona globalne humanosti, počiva na ličnom uvjerenju i primjeru. Jer, svaka akcija pomoći ugroženima –  ma kako se ona naizgled činila malomi nevažnom, pokreće zamajac velikog i moćnog rotarijanskog točka.

Rotari klub Kotor

Teško je nabrojati sve međunarodne projekte, koji su znatno doprinijeli poboljšanju uslova i kvaliteta života stanovništva, naročito u zemljama u razvoju – poručili su članovi novoformiranog Rotari kluba Kotor.

Najčitanije