12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Orjen – saniran put od Borića do Vratla

Završena je sanacija puta od motela „Borići“ na Kamenom do Vratla, čime je obezbijeđen lakši i bezbjedniji pristup tom dijelu novskog zaleđa i planinarskom domu „Za Vratlom“.

Makadamski put u dužini od tri kilometra, širok oko tri metra saniran je nasipanjem tamponskog sloja.

Sredstva za sanaciju u vrijednosti od 10 hiljada eura obezbijedilo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, u okviru programa ruralnog razvoja. Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi bio je zadužen za tehničku pripremu i nadzor. Radove je izvela firma „Fortis-Mont“, kao prvorangirana na tenderu koji je raspisala Opština.

Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju, mjesna zajednice Kameno – Žlijebi, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i Planinarski klub „Subra“ pozivaju sve zainteresovane da u subotu, 17. decembra, obiđu sanirani put Borići – Vratlo i upoznaju se sa njegovim mogućnostima.

Stanje nakon radova dozvoljava vožnju automobila do podnožja Vratla, čime je ovaj dio Orjena postao znatno dostupniji posjetiocima. Mještani Kamenog sada imaju mogućnost obnoviti, odnosno intevizirati poljoprivredu i storčarstvo na prostoru Kamenske planine, sa druge strane prevoja Vratlo, što je bila i ideja-vodilja za odobrenje sredstava dobijenih od Ministarstva za sanaciju puta.

Program:

11:00 –  Okupljanje pod Vratlom

11:30 – Izlazak preko Vratla do planinarskog doma;  priganice i piće dobrodošlice, kratko obraćanje

12:00 – Zajednički ručak

13:00 – Kratka šetnja sa vodičem do neke od lokalnih atrakcija

14:00 – Završetak programa i povratak

Najčitanije