15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Orjen – “Proljeće na snijegu”

Orjen

Planinarski klub „Subra“  u nedelju, drugog aprila organizuje na Orjenskom sedlu (1600 m) događaj „Proljeće na snijegu“.

Ovaj prevoj, smješten u samom centru masiva, poznat je po dugotrajnom zadržavanju sniježnog pokrivača, te je uživanje u bijelom pokrivaču i aktivnostima na snijegu uobičajeno ne samo u martu i aprilu, nego i u maju, ponekad i početkom juna!

Imajući ovakvu klimu u vidu, nije se za čuditi da je Austrougarska nakon gradnje makadamskog puta preko Orjenskog sedla, ovdje zatim planirala sagraditi i odmaralište za oficire. Odmaralište ipak nismo dobili, ali umjesto toga vas pozivamo na dan AKTIVNOG ODMORA I DOBRE ZABAVE po sljedećem programu:

9h: Okupljanje kod donjeg spomenika (posvećenog graditeljima puta) i izlazak starim pješačkim putem sa vodičem „Subre“ do pl. doma „Orjen sedlo“.

10h: Dolazak do doma, piće dobrodošlice, čaj, priganice i upis takmičara.

11h: Revijalno takmičenje u sankanju „FREESTYLE SLEDDING 2017“, za mlade i one koji se tako osjećaju, bez ograničenja! Ocjenjujemo postignuto vrijeme, ali i ispoljeni stil i maštovitost učesnika.

12h: Jedinstveni Snow coctel party sa dodjelom diploma najbržima i najosobenijima.

13h: Završetak programa, povratak

Mjesto okupljanja

Kako bismo imali valjanu procjenu broja učesnika, molimo vas da vaš dolazak blagovremeno najavite!
Kontakt telefon: 067531204 Nikola Brajović, PK „Subra“
Kontakt telefon: 069360803 Željko Starčević, Agencija Orjen

Događaj „Proljeće na snijegu“, posljednje je dešavanje iz zajedničkog programa “Zimski gušti na Orjenu”, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, a kojeg realizujemo uz podršku opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

Učešće na događaju „Proljeće na snijegu“ je besplatno. Učestvujete na sopstvenu odgovornost, odnosno za maloljetne, na odgovornost roditelja ili staratelja. Organizator dešavanja ima pravo i obavezu da aktivnost vremenski skrati, prekine ili ne održi, ako njena realizacija ugrožava bezbjednost.
Trenutna debljina snijega na Orjenskom sedlu je između 50 cm i jednog metra, pa valja imati adekvatnu obuću i ostalu opremu. Sanke su obezbijeđene.

Najčitanije