Orjen – poziv upoznajte jedinstvene reljefne figure…

Orjen

Među događajima koji će nastupajućeg vikenda biti organizovani u hercegnovskom zaleđu je i obilazak reljefnih figura ljutog krša Orjena, jedinstvenog spomenika prirode, izgrađenog gotovo u potpunosti od kompaktnog, zatalasanog krečnjaka, poručuju iz Agencije za zaštitu Orjena.

Događaj se nalazi u zajedničkom kalendaru “Zimski gušti na Orjenu”, a organizator je NVO Eko Boka. Ovakav, teško prohodni reljef ima i svoju istorijsku priču, a tu su i brojne biljne vrste koje su u unutar Ljutog krša našle svoju ekološku nišu.

Ljuti krš

Termin okupljanja u 9 sati u subotu 4.marta na prvom proširenju puta Kameno-Žlijebi, kod rezervoara za vodu povratak je oko 13 sati.

Poziv na trail running druženje

Za nastupajući vikend imamo najavu nove SKY MINI TRAIL LIGE u hercegnovskom zaleđu, koja predstavlja nastavak već dvogodišnje dobre prakse organizacije trail running-a kod sela Kameno.

Skay Mini

Četvrto Kolo Novske SKY MINI TRAIL LIGE startuje u subotu 4.marta. Na redu je posebna poslastica za sve one koji su malo sporiji ali vole tehničke staze, a to je KAMENO sky MINI EXTREME.

Iako u svom nazivu ima EXTREME, kao što smo najavili od početka lige, trke su maksimalno prilagođene svima sa osnovnom kondicijom i osnovnom tehnikom kretanja u planini koji žele da se oprobaju u ovome sportu. Trka je dugacka 5,4 km i 300 D+ .

Na kraju trke svim takmičarima će biti obezbjeđen čaj u cafe bar-u “Karakas” na čemu se zahvaljujemo Goranu Stanovčiću koji nam uvijek izlazi u susret. Liga nema sponzora niti pomoći bilo koga subjekta pa nam je svaka pomoć od neprocjenjive važnosti.

Informacije na telefon +382 69 603 389 e-mail: orjenoutdoor@gmail.com www.facebook.com/OrjenOutdoor

Podijeli

2 Komentari

  1. Ove stijene su baš fascinantne! Na Orjenu nisam nikad bio, ali ovo treba vidjeti ne samo na slici. To bi trebalo zakonom zaštiti kao prirodni fenomen.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.