17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Organizovana grupa fotografa iz Norveške posjetila Boku i susrela se sa…

Već drugu godinu za redom u Crnu Goru posjećuju organizovane grupe fotografa iz Norveške privučeni ljepotama naše zemlje. Organizator ovih posjeta je jedan od članova foto kluba iz Alesunda „Alesund camera club“ AKK Ellen, Kristin Molvær, koja je omsmislila program posjete.

Nezobilazna aktivnost je obilazak Bokokotorskog zaliva brodićem a tura kreće iz Herceg-Novog do Perasta sa obilaskom otoka.

Fotografi obilaze i snimaju, Perast, Kotor, Herceg Novi i zaleđe sa posjetom prelijepom selu Žlijebi.

Pored fotoreportaža o Boki organizuje se i susret sa domaćim fotografima koji se održava u hotelu „Vila Margot“ gdje predstavljaju radove i diskutuju o fotografijama.

Prošle godine svoje radove je predstavila naša poznata umjetnica iz te oblasti prof. dr Maja Đurić, a ove godine svoje fotografije je prezentirao naš uvaženi fotograf prof. dr Stevan Kordić.

Kako su nam kazali fotografi iz Norveške saradnja će se nastaviti i ubuduće jer je interesovanje za ovakav vid putovanja veliko.

AKK svake godine štampa i posebnu knjigu sa najboljim radovima svojih članova sa preko 100 strana. Ovakva vrsta foto-turizma je jako značajna za našu zemlju jer imamo između ostalog i besplatnu reklamu za veliko Norveško tržište.

Ubuduće su u planu posjete sjeveru Crne Gore kao interesantnoj foto destinaciji.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije