Organizacioni odbor: Grad spreman za dolazak relikvija Svetog Leopolda

Najavljen organizovani dolazak 20 autobusa, ali i brojnih vjernika iz zemlje i regiona koji će stići privatnim vozilima

Radni sastanak

Rodni grad Svetog Leopolda spreman je za dolazak tijela ovog velikog sveca, sve službe i preduzeća sproveli su preuzete obaveze i međusobna saradnja je na visokom nivou, konstatovano je danas na završnom sastanku organizacionog odbora u Herceg Novom.

Dogovoreni su i preostali detalji koje je potrebno ispratiti, kako bi ovaj događaj prošao na najbolji mogući način.

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović, koji je i predsjednik odbora, istakao je zadovoljstvo nivoom saradnje, da su svi na besprjekoran način odgovorili zahtjevima i sve aktivnosti teku prema planu.

Zahvalio se članovima odbora, koji su na molbu lokalne uprave pristali da budu dio ovog tijela, jer, kako je rekao, bez koordinacije svih učesnika dobra organizacija ne bi bila moguća.

Don Robert Tonsati, član odbora ispred Kotorske biskupije, kazao je da je grad ispunio sve što se očekuje prilikom organizacije ovako velikog događaja. Sretni su i zahvalni svima koji su izašli u susret, pokazali spremnost i shvatanje značaja vraćanja tijela „sveca iz Herceg Novog koji je osvojio svijet“ u rodni grad.

Dodao je da je za sada najavljen organizovani dolazak 20 autobusa, ali i brojnih vjernika iz zemlje i regiona koji će stići privatnim vozilima.

Program dolaska Svetog leopolda

Prema planiranom programu, tijelo Svetog Leopolda u Herceg Novi dolazi 15. septembra oko 13 sati. Tada će u parku „Boke“ biti upriličena Liturgija dočeka (Služba riječi), a potom tijelo ostaje izloženo štovanju vjernika do ponoći. U 18 sati slavi se pjevana večernja, a u 19.30 sati je bdjenje.

Od ponoći do 7.30 sati sledećeg dana relikvija će biti u obližnjoj crkvi Sv Antuna, koja će biti otvorena za molitvu.

U subotu, 16. septembra, u 10 sati počinje svečana koncelebrirana Misa, a kasnije, od 16.30 sati Misa ispraćaja, nakon ćega će tijelo se relikvija uputiti ka Dubrovniku.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.