16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Orascom“ podržao rekonstrukciju dječjeg vrtića u Radovićima

Luštica - Foto Anton Marković Gula
Luštica – Foto Anton Marković Gula

Kompanija Luštica Development iz Tivta koja razvija projekat Luštica Bay u zalivu Trašte na poluostrvu Luštica, opredijelila je 31,804.48 eura za adaptaciju odjeljenja javne predškolske ustanove „Bambi“ u Radovićima. Radovi treba da budu izvedeni u roku od 12 mjeseci.

Luštica Development čiji je osnivač egipatsko-švajcarski konzorcijum „Orascom“ na taj način nastavlja sa dobrom praksom i saradnjom sa opštinom Tivat, a posebno u Radovićima u smislu doniranja značajnih sredstava za potrebe javnih ustanova i drugih organizacija.

„Mi u Luštici Development naročito vjerujemo u podršku sektoru obrazovanja i u tom smislu nam je posebno veliko zadovoljstvo da pomognemo vrtić „Bambi“ u Radovićima. Vjerujemo da će ovim renoviranjem biti obezbijeđeno bolje okruženje i sredina za boravak kako mališana tako i vaspitnog osoblja koje o njima brine.“ – kazao je danas tim povodom Daren Gibson, izvršni direktor Luštica Development.

„Ova donacija je za nas veoma značajna jer bi trebalo da dobijemo tri puta više prostora od onog kojim trenutno raspolažemo. Dobili bismo veliko kupatilo sa sanitarnim čvorom, veliki garderober, kuhinju i duplo veći prostor za boravak 35 mališana koliko ih trenutno boravi u vrtiću. Iz tog razloga smo zainteresovani da adaptacija počne što prije. U tom smislu smo i sva neophodna dokumenta dostavili nadležnom ministarstvu.“ -istakla je Jasna Vujović, direktorica tivatske JPU „Bambi“ kojoj je u nadležnosti područni vrtić u Radovićima.

Radovići
Radovići

Vrtić trenutno raspolaže prostorom od samo 38 metara kvadratnih, sa pet malih sanitarnih čvorova, malim garderoberom i kuhinjicom. Adaptacijom je predviđena dogradnja modernog montažnog objekta od 67 metara kvadratnih čime bi ukupan kapacitet vrtića iznosio 105 kvadrata. Radovi će početi nakon odobrenja Ministarstva prosvjete.

Područno odručno u Radovićima pripada Javnoj predškolskoj ustanovi „Bambi“ Tivat u kojem, uključujući i područno odjeljenje u Donjoj Lastvi, trenutno boravi oko 700 djece predškolskog uzrasta. Centralni vrtić u Tivtu, nakon rekonstrukcije vrijedne oko dva miliona eura, otvoren je u oktobru 2013. godine i predstavlja jednu od najmodernijih predškolskih ustanova u Crnoj Gori.

Kompanija Luštica Development do sada je uložila oko 600 hiljada eura u društveno odgovorne projekte u Tivtu i drugim crnogorskim gradovima. Protokolom o sponzorstvu koji je krajem prošle godine potpisan sa Opštinom Tivat, predviđeno je da ta kompanija donira 150 hiljada eura za kulturne, sportske i druge projekte nevladinih udruženja, sportskih i kulturnih organizacija i javnih ustanova.

 

Najčitanije