15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Optužili Popadića za političku pristrasnost

Tivat panorama – foto Željko Starčević

Septembar će pokazati kako je aktuelna tivatska vlast konačno uz pomoć svojih podgoričkih moćnika, ostavila Tivat bez aerodroma, Opštinu bez imovine, DPS-SDP-SD-HGI glasače za koji mjesec i bez posla i bez radnih mjesta- saopštio je danas OO Demokrata Tivta.

Komentrišući najave premijera Duška Marovića da će Vlada „valorizovati“ tivatsi aerodrom, Demokrate su ocijenile da se svi u Tivtu već tri mjeseca prave da ne znaju šta se dešava.

„A stvar je odavno već gotova i svi u lokalnoj upravi, a Bogu hvala ima ih puno, znali,šta je zaključak naredbi iz vrhuške vlasti. Neki će naravno i opet da glasaju za tu vlast. I neka će. Ti su sami sebi dovoljni“- istakao je predsjednik OO Demokrata Tivta Vladimir Arsić.

On je posebno kritikovao ponašanje Radio Tivta (RT) u dešavanjima oko aerodroma, podsjećajući da je RT čijeg je dugogodišnjeg njegovog direktora Dragana Popadića tivatski  DPS donedavno želio da smijeni, „uprkos bespotrenom politizovanju, moramo priznati, bio tada javni servis u punom smislu te riječi“.

“Zašto ga aktuelna vlast više nije htjela kao takvog, i sramnim metodama smjenila aktuelnog direktora vratolomijama,  postalo je jasno ovih dana. Novinari su ćutali.  Kockice su složile. Politički Savjet RT , a više smo puta ponavljali da nije čudno to što je on  politički, jer u našem gradu odavno sve što je naopako je opšte prihvatljivo, podržao je namještenom igrom starog direktora za novog,  i to onog vršioca dužnosti direktora radija kako je diktatom iz kabineta premijera glavna administratorka singericom rješenja kucala“- istakao je Arsić.

On je ocijenio da su aktuelna dešavanja oko aerodroma pokazala „da novi direktor više nije onaj stari, i da politička korupcija u parlamentu u brojnim redovima odbornika, uz podršku zaposlenih u radiju kojima je trenutno bio važan samo lični interes, nije mogla da rezultira ljudskim odnosom starog i dobrog direktora“.

V. Arsić

„Naime, g. Popadić  pomalo uspavan oko dešavanja sa aerodromom u Tivtu, a vjerovatno je morao da spava i kad nije htio, naprasno se probudi juče. Demokrate znaju zašto se probudio, ili bolje rečeno ko ga je probudio. Ili još bolje, odlično je to što se probudio. Bunovan je zaboravio, kao ranije izuzetno pošten  i požrtvovan čovjek, da je on sad nešto drugo u odnosu na prije. Napravio je podjelu u pristupu ljudima u ovom gradu i dao za sebi pravo da o lopovskoj priči o aerodromu, u njegov studio  dovodi na debatu koga on želi. Prćiju je možda dobio nekad, ali mu radio prćija nije, to mora da zna“- ocjenio je Arsić.

Radio Tivat je za utorak zakazao okrugli sto o budućnosti aerodroma na koji su pozvani gradonačelnica dr Snežana Matijević (DPS) i prestavnicu svih tivatskih parlamentrnih stranaka. Demokrate koje su bojkotovale tivatske izbore u aprilu 2016. poziv nisu dobile jer su vanparlamentarna stranka.

„Način na koji primjenjuje diskriminaciju u izboru sagovornika po ovoj važnoj temi može ga skupo koštati. Pitanje aerodroma je državno pitanje prije svega. Čudno je da zanemaruje debatu svih političkih činioca u opstini Tivat, posebno ako se ima u vidu da su Demokrate na poslednje održanim parlamentarnim izborima dobile pojedinačno najviše glasova poslije DPSa. Pitamo Popadića da li on to vidi i shvata? Da li se malo više zaletio i napravio grešku u koracima? Ko ga je uslovio i kakav je politički pritisak doživio? Je li ovo bio odgovor kao prećutna zahvalnost određenim političkim subjektima?“- upitao se Arsić poručujući direktoru RT da je „bio daleko od politike, a sada je duboko u njoj“.

“I to nije tako loše jer ste postali jasni svima. Politika je postala strast Vas i vaših saradnika i vrijeme je da to konačno muški kažete“- poručuo je Arsić direktoru lokalnog javnog servisa u Tivtu, ocjenjujći da Popadiču „nije lako jer neki odozgo čekaju vaš odgovor do 1.septembra“.

Popadić: Svoj sam čovjek i nemam centralu

Dodjela nagrada najboljim sportistima Tivta za 2016. godinu

Radio Tivat organizuje okrugli sto o budućnosti Aerodroma Tiva. Pozivamo predsjednicu Opštine i devet tivatskih parlamentarnih stranaka. I šta je tu sporno?

Mi stvarno nismo krivi što Demokrate nisu htjele da učestvuju na lokalnim izborima pa nisu ni ušle u tivatski parlament.

A iz saopštenja ispade da su svi krivi – brojni odbornici politički korumpirani, Savjet Radio Tivta i direktor politički, zaposleni imaju lični interes, a i oni, kao i direktor, imaju strast da se bave politikom – odgovorio je Popadić juče na prozivke Demokrata. On je istakao da ne želi da govori o “insinuacijama iz saopštenja” te stranke, konstatujući da su “ispod nivoa”.

“Što se mene tiče, politikom se nikad nisam bavio. Da jesam, bolje bih to radio od mnogih. Bavim se novinarstvom, a zvjezda vodilja mi je etika.Teško je biti slobodan čovjek. Lakše je imati „centralu“ koja će vam reći šta treba da uradite. Sebe sam uvijek smatrao slobodnim čovjekom. I centralu nikad nisam imao. Pogotovo ne u poslu”- poručio je direktor RT.

Izvor:S.L

Najčitanije