12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštinsko rukovodstvo ugostilo bućare nakon velikog uspjeha u Nici…

 

Bućari-sa-rukovodstvom-opštine
Bućari-sa-rukovodstvom-opštine

Rukovodstvo opštine Tivat ugostilo je danas tivatske bućare, crnogorske reprezentativce, koji su na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u bućanju u Nici, ostvarili izuzetne rezultate.

Miroslava Petković, osvajača dvije medalje (zlatne u disciplini precizno izbijanje i srebrne u disciplini pojedinačno klasično), Zec Rada, Stjepčević Dejana i Petković Frana pozdravili su predsjednica opštine Snežana Matijević, potpredsjednici Ilija Janović i Dejan Maslovar, kao i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

„Izuzetno smo ponosni na vaše uspjehe i od sraca vam čestitamo“, poručila je predsjednica opštine, naglašavajući važnost ulaganja u bućanje, sport karakterističan za mediteranske zemlje. Potpredsjednik Dejan Maslovar najavio je aktivno uključivanje opštine u popularizaciju ovog sporta, budući da u bućanju možemo ostvarivati i već ostvarujemo zavidne rezultate.

Potpredsjednik opštine, a ujedno i predsjednik opštinskog Bućarskog savez, Ilija Janović rekao je: „Tivat ima nekoliko prepoznatljivih brendova, a bućanje je svakako jedno od njih. Hvala vam na velikom doprinosu bućarskom sportu, na zalaganju i odricanju. Dokazali ste da je volja za uspjehom bila jača od svih prepreka.“ Sa pozicije predsjedavajućeg Bućarskog saveza Janović je poručio da je cilj za naredni period ulaganje u sudačku i trenersku organizaciju uz poseban akcenat na prepoznavanje i razvoj  mladih talenata.

Miroslav Petković i predsjednica opštine
Miroslav Petković i predsjednica opštine

Crnogorska bućarska reprezentacija druga je ekipa po broju osvojenih medalja na ovom prvenstvu, što je dodatni uspjeh. Opština Tivat je za uspješne tivatske sportiste ovom prilikom obezbjedila prigodne nagrade.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije