14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštinsko rukovodstvo obišlo Meljine i Zeleniku: U planu adaptacija pješačkog tunela koji povezuje dva naselja

Obilazak MZ

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi započelo je novu praksu obilaska mjesnih zajednica radi evidentiranja stanja na terenu, direktnog kontakta sa mještanima i osluškivanja njihovih zahtjeva i potreba. Prve na spisku bile su mjesna zajednica Meljine i Zelenika, a u narednom periodu na red će doći i ostalih devetnaest.

Predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević sa saradnicima razgovarali su sa predstavnicima mjesnih zajednica Meljine i Zelenika, kao i mještanima ovih naselja.

Dogovoreno je da u najskorijem periodu krenu radovi na adaptaciji pješačkog tunela koji ih povezuje, a kroz koji je nekada prolazio voz. Na ovaj način Opština bi riješila problem brojnih pješaka, imajući u vidu da u ovom dijelu ne postoji trotoar duž Jadranske magistrale. Osim toga, pješačka staza trasom kojom je prolazio popularni voz Ćiro bila bi i nova atrakcija u ovim mjestima na našoj rivijeri.

Predstavnici Opštine informisali su domaćine da je tenderska procedura završena i ovih dana kreću radovi na sanaciji havarije kanalizacionih cijevu u gornjem dijelu toka potoka Nemila, čime će biti riješen problem neprijatnih mirisa koji su se kroz Meljine širili iz tog vodotoka.

Obilazak MZ

Riječi je bilo i o drugim temama od važnosti za stanovnike Meljina i Zelenike. Predloge za rješavanje ovih pitanja mjesne zajednice dostaviće opštinskom Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, kako bi bili evaluirani i eventualno uvršteni u plan javnih radova za 2018. godinu, dogovoreno je tokom susreta.

Puna podrška Opštine projektu Lazure, koji mijenja lice Meljina

Tokom obilaska Meljina čelnici Opštine sastali su se i sa predstavnicima kompanije „Imperio Holdings Limited“ i izvođača radova na luksuznom kompleksu Lazure marina and hotel. Zajedno su obišli gradilište, gdje se rukovodstvo lokalne uprave uvjerilo u dobru dinamiku i kvalitet radova koji se izvode na ovom istorijskom lokalitetu.

Predsjednik Opštine Stevan Katić istakao je da ovaj projekat ima punu Opštine Herceg Novi, kao investicija koja će promijeniti izgled Meljina.

Rukovodstvo obišlo Meljine

Tema susreta bila je adaptacija mosta koji povezuje Jadransku magistralu i Ulicu Braće Pedišića, a koja će biti izvedena u saradnji Opštine i investitora, kao i rekonstrukcija Ulice Braće Pedišića. Zajednički interes je da ovaj posao bude završen što je moguće prije, zaključeno je tokom susreta.

Predstavnici kompanije informisali su Predsjednika i saradnike o izvedenim i preostalim radovima na hotelu i marini, planiranim rokovima i ponovili najavu da će kompleks biti otvoren na proljeće 2018. godine.

 

Najčitanije