Opštinski krizni štab obišao požarišta – gradonačelnica se nada kiši

Opštinari obilazak Krašića

Članovi kriznog štaba Opštine Tivat – gradonačelnica Snežana Matijević, potpredsjednici Opštine Dejan Maslovar i Ilija Janović u pratnji komandira Službe zaštite i spašavanja Zorana Barbića i predstavnika DVD “Krtoli” Stefana Kostića i Milana Vukošića, obišli su danas požarište u Krašićima, kod naselja Maslinjak.

“Na teritoriji opštine Tivat aktivna su tri požarišta i to na lokacijama: Solila ka selu Lješevići u kotorskoj opštini, Gošići i Krašići. Po riječima vatrogasaca, situacija na terenu u mnogome je uslovljena vremenski prilikama, pa vjetar koji se intezivira u popodnevnim satima otežava njihov rad budući da iznova utiče na rasplamsavanje požara” – saopšteno je iz Opštine.

Gradonačelnica Matijević izrazila je, kako se navodi, žaljenje zbog loših uslova u kojim su se našli svi koji žive ili trenutno borave u ovom dijelu tivatske opštine, a usljed velike koncentracije dima i stalne brige zbog požara koji su u blizini.

Opštinari obilazak Krašića

“Opštinske službe i organi čine sve što je u njihovoj moći. Imamo podršku državnih organa i institucija i nadamo se da će i vremenske prilike stati na našu stranu. Znam da nije lako boraviti i svima zahvaljujem na strpljenju. Svi smo na istom zadatku i nadam se da će se stanje popraviti.”- istakla je Matijević.

Sredstva koja je Vlada odobrila za vatrogasce i dobrovoljna vatrogasna društva u Crnoj Gori, pristigla su i na adresu Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli”, a Opština Tivat je ka ovom dobrovoljno društvu  usmjerila sredstva u iznosu od 2.000 eura kako bi izrazila zahvalnost za cjelokupno angažovanje pripadnika DVD “Krtoli”- poručili su iz tivatske lokalne uoprave.

Brojni pozari i dim oko Krasica

Tivatski i krtoljski vatrogasci ne staju već skoro mjesec dana koliko bjesne požari po Boki, a juče je fokus njihovih aktivnosti bio stavljen na odbranu prvih kuća u naselju Maslinjak iznad Krašiča kojima se vatra, nošena vjetrom koji je stalno mijenjao pravac i snagu, najviše primakla. Kroz gusti makiju iznad kuća prokrčene su protvpožarne staze i razvučeno desetak tzv. pruga sa vatrogasnim crijevima, tako da je sve pripremljeno za efikasnu odbranu kuća, ukoliko to bude bilo potrebno.

U jutarnjim satima danas su požar iznad Krašića gasila i dva aviona MUP-a Crne Gore, ali su se oni nakon 11 sati povukli, pa je vjetar opet raspirio vatru.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.