Opštini 80.000 € za jačanje partnerstva sa NVO sektorom

Lokalna uprava u Tivtu dobila podršku UNDP-a

Tivat – Seljanovo panorama

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat aplicirao je na javni poziv UNDP-a, pa je Tivat odabran za jednu od pet crnogorskih lokalnih uprava koje su stekle pravo učešća u projektu “ReLOaD  – Regionalni program  lokalne demokratije na zapadnom Balkanu, za Crnu Goru”. Ovim projektom za pet najuspješnijih opština u oblasti transparentnosti dodjele sredstava za NVO, obezbijeđeno je po 100.000 eura.

“Učešće lokalne samouprave iznosi 20% od ukupno plasiranih sredstava, što će reći da Opština Tivat obezbjeđuje 20.000 eura, a dobija dodatnih 80.000 eura u narednih 3 godine. Novac je namjenjen jačanju partnerskih odnosa lokalne uprave i NVO sektora, a tivatskoj lokalnoj upravi predstoji usvajanje Akta o metodologiji za transparentno finansiranje projekata NVO, od strane Skupštine Opštine”- saopštila je juče portparolka lokalne uprave Branka Čelanović.

Pet odabranih partnerskih lokalnih samouprava imaće obezbjeđenu i tehničku pomoć sa ciljem jačanja saradnje sa nevladinim sektorom, kao i podršku u daljem razvoju i usavršavanju transparentnih mehanizama za raspodjelu sredstava namijenjenih za finansiranje projekata NVO.

Odluku o učešću Opštine Tivat u ReLOaD projektu donio je partnerski odbor projekta, sačinjen od predstavnika Ministarstva javne uprave, Kancelarije za saradnju sa  NVO, Zajednice opština Crne Gore, Delegacije EU u Crnoj Gori, UNDP-a Crne Gore kao i predstavnika NVO sektora i TASCO projekta. Siniša Luković

IzvorS. L.
Podijeli

1 komentar

  1. Lepo. Sada da se kupi cveće. Da se prime dva,tri savetnika za raspodelu sredstava. Može neko ko je na listi čekanja kadrovika sa hendikepom. To obavezno zbog svojevrsnih kvaliteta,posebno učitelje,trenere,kuvare.Oni mogu da budu rukovodioci novog preduzeća za dodelu sredstava NVO. Mogu da dodele pomoć i osiguraju se u kancelariji gde je opredjeljena službenica kojoj svi moramo da dodelimo poverenje i licence.Lepa stvarnost,bez preticanja na punoj liniji,jer NVO Puna Linija radi 24h.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.