7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat: Uradili što smo mogli, sada je u rukama države

Danas u parku Mimoze
Danas u parku Mimoze

Radnici koje je angažovala firma „Mimoza Group“ posjekli su juče više stabala u  malom parku koji je više decenija krasio lokaciju na kojoj se nalazio nedavno porušeni hotel „Mimoza“ u Tivtu.

Nakon što su prošle nedjelje okončali rušenje hotela sagrađenog 1958 godine i njegovog istočnog krila napravljenog petnaestak godina kasnije, novi vlasnici krenuli su i da uništavaju park koji je krasio okolinu prvog velikog tivatskog hotela i njegovu terasu. Na toj izuzetno atraktivnoj lokaciji u srcu Tivta inače, Rusi namjeravaju da grade novi luksuzni kondo-hotel. Vidjevši radnike sa šegama, reagovali su mještani koji su, zgroženi sječom parka, o svemu obavijestili Opštinu.

Danas u parku Mimoze
Danas u parku Mimoze

„Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat preduzeo je sve moguće mjere u ovom trenutku. Obavijestio je Službu za inspekcijske poslove koja je izašla na teren i potom obustavila sječu.

Sekretarijat je kontaktirao i direktorku kompanije „Mimoza Group“ Anastasiju Lašmanovu i ukazao joj na pogrešan pristup, sa čim u vezi je istoj ukazano da se apsolutno ne smije vršiti bilo kakva sječa stabala i ona je isto prihvatila i obećala da neće bez odobrenja vršiti bilo kakvu dalju sječu.“-saopštila je portparolka Opštine Tivat Branka Čelanović.

Prema njenim  riječima, opštinska Služba za inspekcijske poslove je izašla na teren i spriječila dalju sječu, „ali je stvarna nadležnost kada je ovaj slučaj u pitanju, na Ekološkoj inspekciji.“

Danas u parku Mimoze
Danas u parku Mimoze

„Komunalna inspektorka Opštine Tivat Helga Ivović je sačinila zabilješku i ista će biti proslijedjena Ekološkoj inpekciji.“- zaključila je Čelanović.

 

Izvor:S. L.

Najčitanije