12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat raspisala konkurs za dodjelu stipendija

Opština Tivat

Opština Tivat raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studijsku 2017/2018 godinu studentima primijenjenih osnovnih studija, akademskih osnovnih studija i specijalističkih studija u trajanju do godinu dana za studijske programe čije osnovne primjenjene ili akademske studije traju tri godine.

Pravo na stipendiju imaju studenti koji su položili ispite iz prethodne godine studija u visini od najmanje 90% ECTS kredita i postigli prosječnu ocjenu najmanje 9,00, lica sa invaliditetom, lica bez roditeljskog staranja, pripadnici RE populacije bez obzira na prosjek ocjena iz prethodne godine studija, nosioci diplome „Luča“ za prvu godinu studiranja, u slučaju da odmah nakon završetka srednje škole upisuju studije.

Uslovi za dobijanje finansijske podške za studiranje iz gradske kase su da je student crnogorski državljani ili lice sa sa statusom stranca sa stalnim nastanjenjem, da ima prebivalište u Opštini Tivat i da prvi put upisuje semestar studijske godine ili da nije gubio nijednu godinu tokom studija.

“Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se mjesečno, za devet mjeseci studijske godine, bez obaveze vraćanja. Stipendija iznosi 50 eura mjesečno.
Rok za prijavu na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 5.oktobrom”- saopšteno je juče iz Opštine Tivat.

Najčitanije