17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat – raskid ugovora, novi tender za šetalište Belani

Belani bazen

Opština Tivat raskinuće ugovor vrijedan 1,1 milion eura  sa građevinskom kompanijiom „Erlang“ iz Nikšića, za izgradnju prve faze lungo mare pješačke staze i uređenja plaže na lokalitetu Belani u Tivtu, jugoistočno od ukaza u gradsku marinu Kalimanj.

Direktor opštinske Direkcije za investicije i razvoj Peđa Obradović kazao je da je nikšićkoj firmi već upućen formani zahtjev za sporazumni raskid ugovora, jer su se „u međuvremenu bitno promijenili uslovi definisani ugovorom”.

Naime, Erlang je tražio dodatno plaćanje od oko 400 hiljada eura mimo ugovorenog,  za dodatne radove koji su po njima, bili neophodni na istočnom dijelu trase budućeg šetališta na Balenima. Opština to nije prihvatila, već je zatražila raskid ugovora.

U Direkciji za investicije očekuju da se uskoro raspiše novi tender za taj posao i novi izvođač uveden u radove najvjerovatnije tokom oktobra.

Inače, projekat koji je izradilo JP “Morsko dobro”, predviđa da se na parceli ukupne površine 7.576 kvadrata na Belanima, izgradi pješačko – kolska staza u dužini od skoro  400 metara, napravi plažni objekat sa platoom, sanira postojeća ponta i sagrade dvije nove staze do budućeg velikog mandraća-otvorenog bazena koji bi se, sa pripadajućim objektima, trebao graditi kasnije, u drugoj fazi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije