Opština Tivat: Preduzećemo sve da se riješi problem paljenja na Lovanji

Lovanja

Sekretarijat za zaštitu životne sredine zajedno sa Zelenim timom Opštine Tivat danas je objavio saopštenje o aktivnostima usmjerenim ka rjesavanju višegodišnjeg problema nelegalnog paljenja otpada na lokalitetu Lovanja.

„Sekretarijat je dobio odgovor Uprave policije odjeljenja bezbjednosti Tivat o preduzetim radnjama na lokalitetu Lovanje o čemu je dostavljena dokumentacija i Državnom tužiocu u Kotoru, kao i inspekcijskim službama u dijelu njihovih ingerencija, sa ciljem konačnog prestanka paljenja otpada na konkretnoj lokaciji.

Opština Tivat još jednom izražava zabrinutost povodom situacije na lokalitetu Lovanja i apsolutno osudjuje svako nelegalno paljenje. Dim i zagadjujuće čestice svakako pored već postojećih požara stvaraju dodatne probleme žiteljima Tivta.

Imajući u vidu da u ovom slučaju samovolja pojedinaca i njihovo protiv zakonito djelovanje ugrožava životnu sredinu i zdravlje ljudi Opstina Tivat će tražiti od svih nadležnih hitno reagovanje u cilju prestanka nelegalnih radnji. Preduzećemo sve aktivnosti i uputiti apel svim nadležnim institucijama kako bismo stali na kraj ovoj situaciji koja Tivtu i Tivćanima izaziva mnogo problema, kaže se u saopštenju iz Opštine Tivat.

2 Komentari

  1. Vidim dva mjeseca ste se zabrinuli ubilo se.
    Kazete ne radi stanica za mjerenje kvaliteta zraka vec tri godine pa sto je ne iskljucite sa napajanja nego placemo tri godine bespotrebno struju.
    GOSPODO JEL VI MISLITE STVARNO DA VAM MI VISE ISTA VJERUJEMO

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.