Opština Tivat pomaže ugroženim stanovnicima Makedonije i Italije

20 hiljada eura za otklanjanje posljedica poplave i zemljotresa

Foto-Stefano Rellandini-Reuters
Foto-Stefano Rellandini-Reuters – Amatriće

Po odluci odbornika u lokalnom parlamentu, Opština Tivat će kao pomoć ugorženom stanovništvu Makednoje i Italije koje je pretrpjelo štetu u nedavnoj katastrofalnoj poplavi, odnosno zemljotresima, uplatiti ukupno 20 hiljada eura.

Iz stalne budžetske rezerve, lokalna uprava Tivta uplatiće 10 hiljada eura pobratimskoj opštini Karpoš u Skoplju, kao svoj dopsrinosza otklanjanje posljedica nedavne poplave i zemljotresa u tom gradu.

Isti iznos Opština Tivat doniraće i italijanskog regiji Lacio, odnosno gradu Amatriće koji je takođe, nedavno pomođen jakim zemljotresom i u kojem je stradalo na stotine ljudi i pričinjena znatna materijalna šteta. Na taj način Opština Tivat podržaće inicijativu za prikuplajnje humanitarne pomoći tom italijanskom gradiču, a koju je ovih dana u Boki pokretnula NVO Zajednica Italijana Crne Gore iz Kotora.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.