Opština Tivat i Komunalno nastavljaju saradnju sa distributerom Ivecovih …

Ben Kovu i posao od 215 hiljada eura

Jedno od vozila Komunalnog nedavno kupljenih kod Ben Kova

Preduzeće „Ben Kov“ iz Tivta, zvanični distrubuter i serviser privrednih vozika italijanskog proizvođača „Iveco“, dobio je još jedan vrijedan posao za Opštinu Tivat. Naime, ta firma jedina je dala ponudu na upravo okonačnom tenederu za kupovinu tri nova vozila za potrebe tivatskog Komunalnog preduzeća, procijenjene vrijednosti 220 hiljada eura sa PDV-om.

„Ben Kov“ je ponudio da za ukupno 215.254 eura Komunalnom isporuči novi kamion kiper od 11 tona sa hidrauličnim rotirajućim grajferom, jedan manji kamion-sandučar nosivosti 5 tona za potrebe sakupljanja primarno selektovanog reciklažnog otpada i jednu mini smećaru za komunalni otpad,  kapaciteta 5 kubika.

Ista firma već je dva puta pobijeđivala na tednerima Opštine  u proteklih pola godine pa će tako Komunalnom preduzeću Tivat „Ben Kov“ uskoro isporučiti još jednu novu mini smećaru kapaciteta 5  kubika, napravljenu na šasiji „Iveco daily“. Ugovor o nabavci tog vozila vrijednog skoro 50 hiljada eura, Opština Tivat sa tom firmom potpisala je početkom januara, a krajem prošle godine lokalna uprava je takođe preko „Ben Kova“, Komunalnom preduzeću kupila i novi kamion-autopodizač za velike kištre za otpad kapaciteta 7 kubika, vrijedan skoro 80 hiljada eura. U međuvremenu, Opština Tivat je od sestrinske fime „Ben Kova“, kompanije „Kov car“ za potrebe svoje glavne administratorke Marije Sijerković, kupila i novi službeni automobil „fiat tipo“ vrijedan 13.364 eura.

Iako niko od njih još nije formalno podnio žalbu na najnoviji tender vrijedan 220 hiljada eura, tokom trajanja procedure Tenderskoj komisiji Opštine Tivat u više navrata stizali su zahtjevi za pojašanjenje i izmjenu dokumnetacije jer su zastupnici drugih proizvođača privrednih vozila i opreme, smatrali da aktuelna dokumentacija favorizuje „Iveco“ i njegovog zastupnika „Ben Kov“, budući da su u njoj bukvalno „nacrtana“ vozila iz proizvodnog programa italijanske fabrike.

„Naručilac smatra da  navedenom tehničkom specifikacijom nije favorizovao niti jednog proizvođača niti ponudača”- na svaku od tih promiednui odgovorila je komisija u sastavu Radmila Lučić, Bogdan Čučković i Slobodan Gredo.

Inače, Opština Tivat već ima “istoriju” ovakvih višestrukih kupovina službenih vozila kod jednog distrubutera. Praksu je uveo 2007. bivši gradonačelnik Dragan Kankaraš (DPS) koji je kupovao “Fordova” vozila kod njihovog tadašnjeg zastupnika u Crnoj Gori, firme “Krisma Motors”. Potom se prešlo na proizvodni program francusko-japanskog konzorcijuma “Renault – Nissan” koji zastupa podgorički “Alliance”, da bi u najnovije vrijeme poslove počeo dobijati “Ben Kov”.

1 komentar

  1. Kad vec nabavljaju kamione za smece od italijanskog proizvodjaca Iveko sto ne nabave male kamioncine od 2 kubika koji moze uci u svaku malu ulicu i pored gustog saobracaja,kao sto rade po Italiji .
    Ima dosta malih ulicica po periferiji Tivta dje ne mogu prici kamioni od 5 ili 7 kubika nosivosti.
    Mali kamioni su jeftiniji i prakticniji ,kad se uzme u obzir sirina ulica ,parkirana vozila i gustina saobracaja.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.