13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat i JP Morsko dobro u 2017. grade lungo mare, rekostruišu rivu …

Donja Lastva riva - foto Boka News
Donja Lastva riva – foto Boka News

Predstavnici Opštine Tivat i Javnog preduzeća Morsko dobro održali su konsultativni sasatanak na temu definisanja investicionih aktivnosti na teritoriji opštine Tivat za 2017.godinu, na kojem su se saglasili da u narednom periodu treba pristupiti realizaciji projekata kao što su izgradnja lungo mare šetališta u Krašićima u dužini od 400 m (imajući u vidu da je je Opština Tivat raspisala tender za odabir projektanta i revidenta glavnog projekta) i izgradnja pristupne rampe koja bi omogućila jednostavan dolazak do mora osobama sa invaliditetom na plaži Ponta Seljanovo. Predstavnici Opštine Tivat istakli su predlog da još jedna rampa bude postavljena i na gradskoj plaži u centru Tivta.

Preliminarno se razgovaralo i o projektovanju i rekonstrukciji rive u Donjoj Lastvi što bi moralo biti usklađeno sa dinamikom radova na kanalizacionom sistemu.

Jedna od tema bila je i projektovanje lungo mare šetališta u Lepetanima.

Opština Tivat obavezala se da JPMD dostavi prijedlog ponti i mandraća te ostalih objekata obalne infrastrukture koje je potrebno rekonstruisati i sanirati, a uz prethodni dogovor sa mjesnim zajednicama. Predstavnici JPMD predložili su Opštini da pravovremeno pripremi spisak plaža koje je potrebno nasipati.

Razgovaralo se i o problemu vezivanja plovila na tzv “privez na bove” u akvatorijumu Tivatskog zaliva. Isto tako, ovo preduzeće je opštinu upoznalo sa skorim početkom procedure davanja u koncesiju lučice Kalimanj.

Krašići
Krašići

JPMD prihodovalo je blizu 633.000 eura, upravo na teritoriji opštine Tivat, a shodno Zakonu o finansiranju lokalne samouprave 50% prihoda usmjerava se direktno ka lokalnim samoupravama, s toga je ovaj sastanak održan u cilju pravovremenog isticanja planova i prioriteta kao i sagledavanja svih administrativnih postupaka i procedura, zakonskih pretpostavki za realizaciju projekata.

Plaža Seljanovo
Plaža Seljanovo

Sastanku su prisustvovali predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević i direktor Morskog dobra Predrag Jelušić sa  saradnicima.

 

Najčitanije