15 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat i Vodacom – Kampanja za zaštitu šuma i voda

More
More

Svjetski dan šuma, 21. mart i Svjetski dan voda, 22. mart svečano će biti obilježen u ponedeljak 23. marta, u multimedijalnoj sali Opštine Tivat, sa početkom u 12 sati, u organizaciji Opštine Tivat – Zelenog tima i preduzeća “Vodacom”.

Djeca iz JPU “Bambi” pripremila su izložbu radova na temu “Šume i vode”, koja ce biti postavljena u holu Opštine Tivat.

Dan Voda je svjetski dan, označen od strane UN, kada se na globalnom nivou 22. marta skreće pažnja javnosti na pitanja vode kao resursa. Ovogodišnja tema, kojom je Vodacom obilježio Dana voda, je uticaj kanalizacionih voda na čistoću mora, a aktivnosti na obilježavanju su imale formu kampanje i odvijale se od 20. februara do 23. marta.

Cilj Vodacomove kampanje je bio da podjednako utiče i na podizanje svijesti o značaju sistemskog rješavanja problema otpadnih voda na crnogorskom Primorju, u cilju očuvanja ekosistema priobalja i održivog razvoja Primorja, kao i na podizanje svijest o važnosti ličnog doprinosa u očuvanju čistoće mora.

Čisto more - naše more
Čisto more – naše more

Kampanja se odvijala sa sloganom: Čisto more, naše more! Od aktivnosti, Vodacom je na socijalnim mrežama organizovao konkurs za najbolju fotografiju i video koji prikazuju lijepe i slike zagađenja mora sve sa ciljem podsticanja ekološkog aktivizma, istraživačkog duha, kreativnosti, kao i svijesti o očuvanju životne sredine. Na You Tube i Facebook stranici Čisto more naše more okupilo je tokom trajanja kampanje preko 650 članova, a priloženo je preko 140 radova. Od ostalih aktivnosti u toku kampanje, podržan je Kotorski karneval u izradi ekološke instalacije, a urađen je i radio spot sa jasnom ekološkom porukom, čiji su autori The Books of Knjige. Spot će se emitovati na većini radio stanica Crne Gore, sa početkom na sam Dan voda, 22.marta.

Najčitanije