Opština Kotor neće više plaćati smještaj inspektorima tokom turističke sezone

Kotor – foto Boka News

U cilju transparentnosti lokalne uprave i otvorenosti ka građanima i medijima, Opština Kotor će praktikovati redovno medijsko obavještavanje javnosti o svim aktivnostima koje preduzima nova lokalna vlast, na čelu sa predsjednikom Opštine, Vladimirom Jokićem.

To nije samo naša obaveza, već rezultat osjećaja odgovornosti za preuzete ključeve grada Kotora, kaže se u saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine.

Nova opštinska uprava dobila je povjerenje građana kako bi prekinula lošu praksu prethodnika. To je razlog zbog kojeg su budžetom za 2017. godinu predviđene značajne uštede u troškovima adminstracije, pa su za 26.000 eura smanjeni troškovi za mobilne telefone.

Takođe, Opština ubuduće neće više plaćati 30.000 eura za troškove smještaja u Kotoru zaposlenih u Poreskoj upravi i Ministarstvu finansija za obavljenje njihovih redovnih djelatnosti tokom turističke sezone.

Podsjećamo, predsjednik Opštine Kotor je među prvima donio odluku o prodaji službenog luksuznog automobila Audi A6, koji se nalazi u vlasništvu Opštine, kako bi se novac dobijen na ovaj način preusmjerio u rješavanje egzistencijalnih problema onih Kotoranki i Kotorana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. U toku je tenderska procedura prodaje ovog automobila.

Buđenje ljeta

Takođe, predsjednik Opštine i drugi opštinski funkcioneri za službene potrebe koriste svoja privatna vozila, osim u izuzetnim slučajevima, kad postoji potreba za tim na međugradskim relacijama. S tim u vezi, obavještavamo javnost da su u pripremi i pravilnici kojima će se na detaljan način regulisati korišćenje opštinske imovine. Uz to, u toku je formiranje komisija za popis i procjenu opštinske imovine, nakon čega će građanima, kroz registar javne imovine, biti omogućena kontrola njene upotrebe. Najstroža kontrola upotrebe javne imovine i javnih sredstava ostaće prioritet ove administracije i u narednom periodu, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati javnost.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.