16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor: Gradska uprava neće biti utočište za partijske vojnike

Kotor – foto Boka News

Nova opštinska vlast u Kotoru stekla je povjerenje građana, pored ostalog, na osnovu čvrstog programskog opredjeljenja da se mora ukinuti partitokratija i eliminisati partijsko zapošljavanje kao njena najizraženija posljedica, kazali su iz Opštine Kotor.

Kako su naveli, u cilju realizacije programskog obećanja nove opštinske vlasti, ali i onoga što je interes svih Kotoranki i Kotorana, a to je da se izgradi profesionalna, kompetentna i efikasna lokalna administracija, nova opštinska vlast preduzima sveobuhvatne mjere na tom planu.

“U tom pogledu ističemo da su u svim sekretarijatima opštine Kotor, uz poštovanje najviših standarda profesionalne odgovornosti, u izradi sistematizacije radnih mjesta. To pokazuje našu čvrstu riješenost da se uvede red, da se zna ko šta radi, da se zna ko je zadužen za unaprijed poznatu aktivnost i za šta se polažu računi. Ova mjera znači da se u Kotoru otvaraju vrata za kompetentan i profesionalan kadar. Rad na novim sistematizacijama je ne samo uslov za uvođenje reda u upravu, već i snažan sistemski podsticaj pozitivnoj selekciji kadra i jačanju reputacije lokalne administracije. Na taj način prekinuće se praksa neodgovornog upravljanja kadrovskom politikom i stvoriće se efikasan i nepristrasan temelj nove organizacije rada u Opštini Kotor,” kazali su iz Opštine.

Takođe, dodaju, u budžetu su predviđena značajna sredstva i to u visini od 400.000 eura za otpremnine, što pokazuje visok nivo socijalne odgovornosti i senzibilnosti nove opštinske vlasti.

“Naime, činjenica da je u budžetu Opštine Kotor predviđeno 400.000 eura za otpremnine govori da je osim zacrtanog prioriteta o rasterećenju administracije i ostvarivanju ušteda u lokalnom javnom sektoru, ambicija nove opštinske vlasti da se onima koji su višak pruži sasvim adekvatan materijalno-finansijski osnov za obezbjeđenje egzistencije i pronalazak nove radne i profesionalne šanse,” dodali su.

Buđenje ljeta

Kako su zaključili, opštinska uprava Kotora neće biti utočište za partijske vojnike, već će biti podsticajan ambijent za profesionalne i odgovorne službenike i namještenike.

Najčitanije