Opština Herceg Novi donirala monitore za operacionu salu Bolnice Meljine

Donacija Opštine Bolnici Meljine, pacijent monitori

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi boravilo je danas u posjeti Privatnoj zdravstvenoj ustanovi Opšta bolnica Meljine, povodom donacije dva pacijent monitora za operacionu salu, kojom lokalna uprava želi da pomogne rad ove ustanove.

Predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević sa saradnicima sastali su se sa izvršnom direktoricom Bolnice dr Oliverom Mihajlović Elez i zaposlenima.

„Mi kao odgovorna lokalna uprava pokušavamo da damo maksimalan doprinos funkcionisanju Bolnice Meljine“, kazao je Katić. Dodao je da je pomoć Bolnici direktna pomoć osoblju koje „drži cijeli sistem u životu“, kao i građanima Hreceg Novog.

Moderni pacijent monitori Drager Vista 120 bili su neophodni, te će ova donacija doprinijeti poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, na dobrobit svih pacijenata.

Katić je istakao je da je ovo prvi put da Opština nabavkom opreme pomaže ovu, za grad izuzetno važnu ustanovu, ali i da neće biti poslednji put da to radi, već su u planu i druge donacije.

„Upravo zbog značaja koji Bolnica ima za Herceg Novi, ovo je druga posjeta u proteklih šest mjeseci rada aktuelne lokalne uprave“, podsjetio je Katić. Kako je rekao, Opština nastoji da, u okviru svojih nadležnosti, olakša rad i maksimalno se zalaže da Bolnica opstane. Dodao je da ostaje otvoreno najvažnije pitanje – pravni status, a to treba da bude predmet sastanka sa vlasnikom „Atlas grupom“ i Ministarstvom zdravlja, do kojeg bi trebalo da dođe polovinom decembra.

Opštini se zahvalila izvršna direktorica dr Olivera Mihajlović Elez, istakavši da će dva nova pacijent monitora značajno olakšati rad hirurškog odjeljenja, koje je izuzetno važno za grad. Napomenula je da će uslijediti razgovori o eventualnoj dodatnoj pomoći Opštine u vidu donacija.

Donacijom Opštine nabavljena su dva monitora ukupne vrijednosti 6.220,98 eura. Takođe, obezbijeđena je njihova instalacija, puštanje u rad i obuka korisnika od strane sertifikovanih inženjera.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.