12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština i CZK Tivat potpisali Memorandum o saradnji sa Kinom

Potpisivanje Memoranduma
Potpisivanje Memoranduma

Danas je u Tivtu potpisan Memoranduma o saradnji između Opštine Tivat i Društva prijateljstva Narodne Republike Kine i Crne Gore. Memorandum o saradnji ispred Opštine Tivat potpisao je Predsjednik opštine Ivan Novosel, a ispred Društva prijateljstva mr Samir Hadžić.

Ovim dokumentom utvrđeni su pravci odnosa saradnje između Opštine Tivat i Društva prijateljstva koji treba da rezultiraju uspostavljanjem pobratimskih odnosa sa nekim od gradova NR Kine.

Inače opština Tivat je zajedno sa opštinom Budva i Bijelo Polje izabrana kao jedna od tri opštine u Crnoj Gori sa kojima će gradovi u NR Kini uspostaviti pobratimske odnose.

Potpisivanje Memoranduma
Potpisivanje Memoranduma

U drugoj polovini aprila se očekuje i posjeta zvanične delegacije NR Kine Crnoj Gori, koja će tom prilikom posjetiti i opštinu Tivat i tada bi moglo doći i do zvaničnog potpisivanja Memoranduma o uspostavljanju pobratimskih odnosa između opštine Tivat i nekog grada iz provincije Senčuan, koja se smatra najbogatijom provincijom u NR Kini.

Centar za kulturu Tivat potpisao Memorandum o saradnji sa Društvom prijateljstva Kine i Crne Gore

Potpisivanje Memoranduma
Potpisivanje Memoranduma

U Centru za kulturu Tivat je danas je potpisan Memorandum o saradnji između Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore i Centra za kulturu Tivat. Memorandum su potpisali ispred Društva prijateljstva NR Kine Mr Samir Hadžić, a ispred Centra za kulturu Tivat vd direktor Vojislav Kaluđerović.

Dvije strane će omogućiti međusobnu razmjenu znanja, ideja, informacija i aktivno promovisati razmjenu mišljenja u svim oblastima saradnje sa NR Kinom posebno kulturi. Radiće se na izgradnji praktičnih odnosa kroz saradnju na različitim projektima.

Istaknuto je da će se kroz formu civilne diplomatije zajednički raditi na unapređenjui razvoju kulturne saradnje sa NR Kinom kroz uspostavljanje, kontakata, izgradnju platforme za saradnju i uspostavljanje pragmatične kulturne saradnje, razmjeni kadrova i drugih oblasti, sa ciljem stvaranja povoljnih uslova za postizanje što boljih rezultata i zajedničkog razvoja.

Potpisivanje Memoranduma
Potpisivanje Memoranduma

Potpisivanje Memoranduma omogućava dalje jačanje međusobnog razumijevanja i povjerenja, uspostavljanje partnerskih odnosa, promovisanje i razmjena saradnje dvije zemlje.

“Ovo predstavlja priznanje našeg dosadašnjeg dobrog rada, a svakako i jedan korak naprijed za Centar. Ovo je potvrda da kultura ne zna za granice i da je oduvijek spajala ljude na svim meridijanima. Zahvalio bih se Društvu prijateljstva NR Kine i Crne Gore i predsjedniku društva, Samiru Hadžiću na ukazanom povjerenju sa nadom i željom da ova saradnja potraje sto duže na obostrano zadovoljstvo.” – kazao je v.d. direktora CZK Tivat Vojo Kaluđerović

Najčitanije