7 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština će formirati organizacioni odbor povodom dolaska tijela Svetog Leopolda u Herceg-Novi

Satanak opština HN

Opština Herceg Novi formiraće organizacioni odbor povodom dolaska tijela Sv Leopolda Bogdana Mandića u naš grad 15. i 16. septembra ove godine, dogovoreno je na današnjem sastanku. Plan je da dio programa bude i postavljanje spomen ploče na rodnu kuću Svetog Leopolda Bogdana Mandića na Škveru.

Kotorskog biskupa monsinjora Iliju Janjića i predstavnike Kotorske biskupije ugostili su predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednik Miloš Konjević, predsjednik Skupštine opštine Miloš Bigović i odbornik u lokalnom parlamentu Dragan Šimrak.

Predsjednik Katić istakao je da je Opština Herceg Novi spremna da da maksimalan doprinos u organizaciji programa i da će sve lokalne službe biti na raspolaganju. Formirani odbor blisko će sarađivati sa organizacionim odborom Kotoske biskupije.

Poručio je da je vrijeme da se Svetom Leopoldu počast oda postavljanjem spomen ploče u njegovom rodnom gradu, te da će lokalna uprava to omogućiti, kako bi i ovaj događaj bio dio programa.

Monsinjor Janjić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će Opština podržati ovaj izuztetno značajan događaj, koji je jedinstvena prilika za Herceg Novi u duhovnom, istorijskom i kulturnom smislu.

Leopold Bogdan Mandić

Don Robert Tonsati, predsjednik organizacionog odbora Biskupije, istakao je da će Sv Leopold želio je da se vrati u rodni Herceg Novi i da je ovo na neki način ostvarenje njegove poslednje želje. Dodao je da se na ovaj način, na zadovoljstvo brojnih vjernika,  odaje počast najvećem katoličkom svecu sa ovih prostora.

Najčitanije