Opština će formirati organizacioni odbor povodom dolaska tijela Svetog Leopolda u Herceg-Novi

Satanak opština HN

Opština Herceg Novi formiraće organizacioni odbor povodom dolaska tijela Sv Leopolda Bogdana Mandića u naš grad 15. i 16. septembra ove godine, dogovoreno je na današnjem sastanku. Plan je da dio programa bude i postavljanje spomen ploče na rodnu kuću Svetog Leopolda Bogdana Mandića na Škveru.

Kotorskog biskupa monsinjora Iliju Janjića i predstavnike Kotorske biskupije ugostili su predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednik Miloš Konjević, predsjednik Skupštine opštine Miloš Bigović i odbornik u lokalnom parlamentu Dragan Šimrak.

Predsjednik Katić istakao je da je Opština Herceg Novi spremna da da maksimalan doprinos u organizaciji programa i da će sve lokalne službe biti na raspolaganju. Formirani odbor blisko će sarađivati sa organizacionim odborom Kotoske biskupije.

Poručio je da je vrijeme da se Svetom Leopoldu počast oda postavljanjem spomen ploče u njegovom rodnom gradu, te da će lokalna uprava to omogućiti, kako bi i ovaj događaj bio dio programa.

Monsinjor Janjić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će Opština podržati ovaj izuztetno značajan događaj, koji je jedinstvena prilika za Herceg Novi u duhovnom, istorijskom i kulturnom smislu.

Leopold Bogdan Mandić

Don Robert Tonsati, predsjednik organizacionog odbora Biskupije, istakao je da će Sv Leopold želio je da se vrati u rodni Herceg Novi i da je ovo na neki način ostvarenje njegove poslednje želje. Dodao je da se na ovaj način, na zadovoljstvo brojnih vjernika,  odaje počast najvećem katoličkom svecu sa ovih prostora.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.