13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Budva donira 100.000 eura samostanu časnih sestara u Petrovcu

Petrovac – Dom za stare – Franjevke foto Boka News

Opština Budva doniraće 100.000 eura za gradnju Doma za stare u okviru samostana časnih sestara Franjevki, reda Bezgrešnog začeća Sveti Vid u Petrovcu.

Časne sestre lani su obilježile 70 godina od dolaska u Crnu Goru i pola vijeka od kada su se u Petrovcu posvetile brizi i njegovanju starih i nemoćnih. U okviru samostana postoji dom za  stare , ali su uslovi i kapaciteti ograničeni, pa već duži niz godina postoji ideja da se izgradi novi, savremeni dom za  stare .

Nova vladajuća koalicija u Budvi na čelu sa Draganom Krapovićem, donijela je odluku da se Planom investicija za narednu godinu odredi 100.000 eura učešća Opštine za gradnju doma za  stare  u okviru samostana.

Franjevački samostan u Petrovcu – foto Boka News

Časne sestre su u nekoliko navrata tokom prethodnih godina saopštavale da postoji projekat izgradnje novog objekta, s obzirom na to da postojeći kapaciteti nijesu dovoljni.

Opština je, kako je rečeno već preduzela određene korake u cilju brzog i efikasnog rješavanja infrastrukturnih problema sa kojima se samostan susreće.

Navode i da će pomoći da se nađe model kako bi se sestre oslobodile plaćanja komunalnih taksi za izgradnju novog doma. To je jedini dom za  stare  na ovom dijelu primorja u kome su smješteni nemoćni i stari, bez obzira na vjersku pripadnost.

Najčitanije