Opraštaju milione Portu, a traže da im građani kupe aparat od 46 hiljada eura

Tivatski Dom zdravlja pokrenuo humanitarnu akciju za sakupljanje sredstava za kupovinu novog mamografa

Dom zdravlja Tivat

Javna zdravstvena ustanova Dm zdravlja Tivat pokrenula je juče akciju prikupljanja novčanih sredstava za nabavku novog rentgen aparata za snimanje dojki – mamografa.

U apelu koji je tivatskoj javnosti uputila direktorica Doma zdravljam dr Jasminka Anđelić, objašnjava se da su 22.decembra dobili izvještaj Centra za ekotoksikološka ispitivanja CETI iz Podgorice u kojem se konstatuje da postojeći stari mamoigraf što se upotrebljava u toj zdravstvenoj ustanovi, „ne zadovoljava uslove za korišćenje, pa se predlaže da se uređaj zamijeni novim koji će posjedovati potreban sistem za snimanje“. Tivatski Dom zdravlja inače, koristi polovan mamograf koji je svojevremeno dobijen na poklon od Doma zdravlja u Danilovgradu.

Zbog toga je menadžment Doma zdravlja je pokrenuo akciju prikupljanja novca za nabavku novog aparata, a da bi obezbijedili 46.000 eura koliko košta nov mamograf, pozivi za sponzorstvo upućeni su ustanovama, privrednim kolektivima i investitorima na području opštine. Dr Anđelić je navela da Dom zdravlja sam ne može obezbjediti toliki novac, zbog čega računa na humanost i dobru volju šire zajednice.

“Akcija je humanitarnog karaktera jer smo svjesni koliko je danas prevencija i rana dijagnostika bitna i od velikog znalaja za zdsravlje naših sugrađanki. Kako smo ostali bez sredstva za rad, odnosno neophodne medicinske opreme i da bismo obezbjedili kontinuitet u pružanju zdravstvene zaštite našim pacijentkinjama, moramo krenutu u hitnu nabavku novog aparata”- stoji u javnom apelu Doma zdravlja Tivat koji je potencijalne donator uputio i na broj svog žiro računa u NLB banci.

Opština Tivat koja je do sada, iako to nije njena zakonska obaveza, u više navrata izdašno pomagala rad Doma zdravlja i nabavku nepohodnih aparata i opreme, prošle nedjelje je odlučila da se u korist kompanije Adriatic Marinas, investitora luksuznog nautičkog centra Porto Montenegro, odrekne ukupno skoro 5,6 miliona eura svojih potraživanja na ime nenaplaćenih komunalija. Opština je bogatom stranom nvestitoru, kako je objasnila gradonačečnica dr Snežana Matijević, “izašla u susret”, a iz Specijalnog državnog tužilaštva su zbog ovakve “političke odluke” DPS većine u lokalnom parlamentu koja je rezultirala milionskom štetom za grad, formirali predmet i započeli izviđaj. Inače, za iznos novca koji je Opština “oprostila” Porto Montenegru može se kupiti ukupno 120 novih savremenih mamografa.

1 komentar

  1. Aog nami…koliko se utrošilo u aute….cvijetne aranzmane…reprezentacije…novoprimljene surlaše…destregane investicije…putovanja bez isprike i razloga…dako mali kompartijac prikupi lemozinu od ovijeg njegovijeg te ig je usekao..ukućio..odomaćio…pripitomio…dako ovi onovopostavljeni direktori otvore špagove,pa se pokažu…amo te…i adio te

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.