Opozicija nastavlja verbalni rat sa lokalnom vlašću u Tivtu

Opozicija nastavlja verbalni rat sa lokalnom vlašću u Tivtu, SDP smatra da su u Novosel i Matijević na izlaznim vratima

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

Tivatska SDP ocijenila je danas da je tok sjednice SO u utorak koju je obilježilio nastojanje predsjednika Ivana Novosela da na svaki način ograniči izlaganja opozicionih odbornika i čak pokušaj fizičkog izbacivanja iz sale Mirka Kovačevića (TA) pokazala da „svu dubinu  krize koju izaziva trenutna DPS većina u našem gradu.“

Naglašavajući da se odbornici DPS nijednom nisu javili za riječ u raspravi oko toga treba li SO da razmatra odluku oko statusa aeroodroma Tivat čiju je privatizaciju najavio premijer Duško Marković, SDP je konstatovala da je sjednicu obilježilo njeno „skandalozno vođenje, oduzimanje riječi opoziciji, po prvi puta u parlamentu zabrana Poslovnikom dozvoljenih replika, euforične i ozbiljne prijetnje gradonačelnice (Snežane Matijević) sa visoko izdignutim prstom i to sa skupštinske govornice“.

„Najveći tragičar sjednice lokalnog parlamenta Ivan Novosel samo je potvrdio glasine iz redova jednog krila svoje partije u Tivtu da uskoro „odlazi“ sa nepripadajuće mu funkcije predsjednika SO. Od jučer veoma ozbiljne razlike uočene su i u istupima gradoonačelnice koja, sva je prilika, ostade u manjini i u izvršnoj vlasti sve više gubi pozicije“- saopštila je SDP ocjenjujući da je Matijević „davno prestala biti predsjednica svih građana Tivta kako je sebe dugo lično prikazivala u javnosti“.

„Korak koji očigledno gubi u nesrazmjeru između želja i sposobnosti koje ima i kapaciteta najbližih saradnika, jasno se očituje u kriznom stanju u kojem se trenutno Opština nalazi. Finansijska situacija upućuje nas na poteze koji se u lokalnom DPS-u planiraju, a to su posezanja za kreditima i prodaja imovine, što se očekuje prema najavama u toku fiskalne godine. Neuvrštavanjem tačke dnevnog reda po predlogu SDP, da se razmotri trenutna sudbina važnog resursa Aerodroma kao najznačajnijeg preduzeća u opštini, pokazala je svu tragičnost politike DPS-a koja daje slične, katastrofalne rezultate i na drugim poljima – od povećanja zaposlenih DPS-ovaca za duplo, do toga da se kapitalni budžet realizuje u najminimalnijem procentu.“- saopštila je SDP napominjući da oni neće dozvoliti  „da se uništi ono što smo decenijama gradili uspješno.“

„Nesposobnosti, neradu i nekompetentnosti DPS-a staćemo na kraj. Istrajćemo na suštinskoj tački razlaza sa njima da će se o Tivtu morati odlučivati u Tivtu. Mi smo pokazali da to najbolje znamo i nikada nas nije interesovalo što će šefovi u DPS-u na podgoričkoj adresi na to reći.“- saopštila je SDP koja predviđa skori „pomak na političkoj sceni Tivta uz podršku onih koji umiju da se ophode prema drugačijem mišljenju, i promjenama onih koji ne umiju da vode parlament i grad“.Bokeški Forum: Odmah smijeniti Novosela

 „Ivan Novosel nije dostojan funkcije koju obavlja, a svojim ponašanjem na 13. sjednici lokalnog parlamenta potvrdio je naše teze.“- saopštuo je juče Bokeški Forum podsjećajući da su još prije tri mjeseca tražili od parlamengtarne DPS-SD-HGI većine da smijeni predsjednika SO.

„Njegovo ophođenje sa predstavnicima opozicije, grubo kršenje Poslovnika i tiranija koju zavodi pokušavajući da spriječi neistomišljenike da iskažu svoj stav, samo su neki od razloga koji nas motivišu u svemu tome. Problemi koje je ovaj čovjek prouzrokovao i kao gradonačelnik Tivta i afere koje se vezuju za njegovo ime, takođe se nalaze na dugačkoj listi razloga koji ga nikako ne mogu preporučiti za ovu važnu funkciju“- saopštio je BF podvlačeči da je Novosel „najveći krivac“ za sve ono što se dešavalo na sjednici SO u utorak .

„Nama, koji predstavljamo tivatsku opoziciju, ostaje da se dobro zamislimo da li da ubuduće prisustvujemo sjednicama lokalnog parlamenta koje on vodi, i da čovjeku koji to ni po čemu ne zaslužuje, dajemo legitimitet“- ističe BF.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.