11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Opozicija u Budvi dogovorila vlast: Krapović predsjednik Opštine

Budvanska opozicija potvrdila je dogovor Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta po kojem će Dragan Krapović iz Demokrata biti predsjednik Opštine u prvom dvogodišnjem mandatu. Nakon njega na tu funkciju doći će Marko Carević iz DF-a.

Dragan Krapović
Dragan Krapović

U Budvi je opozicija dogovorila formiranje vlasti nakon zajedničkog sastanka.

Demokratska Crna Gora i Demokratski front postigli su dogovor, ranije pa je informacija o formiranju izvršne vlasti potvrđena nakon sastanka kompletne opozicije.

Prethodno tokom dana predstavnici Demokrata i DF postigli su dogovor oko predsjedničkog kandidata, pa će tako kandidat Demokrata Dragan Krapović biti predsjednik opštine u prvom dvogodišnjem mandatu, da bi kandidat Marko Bato Carević, predstavnik DF-a, preuzeo funkciju prvog čovjeka Budve u drugom dvogodišnjem mandadatu.

Dogovorena je i raspodjela ostalih funkcija, a sjednica Skupštine opštine Budva gdje bi trebalo da se izabere novo rukovodstvo grada je zakazana za 29. decembar.

Budva - Foto Boka News
Budva – Foto Boka News

Na lokalnim izborima u Budvi, Demokratska partija sociijalista (DPS) osvojila je 12 odborničkih mjesta, Demokratska Crna Gora i Demokratski front (DF) po sedam, dok su Crnogorskoj demokratskoj uniji (Cdu) od 33 mjesta, koliko broji lokalni parlament, pripala dva. Koalicija “Bura budi Budvu,” (SNP i Demos) osvojila je dva, a koalicija “Budva mora” (URA, SDP, LP) jedan mandat. Za Socijaldemokrate (SD) Crne Gore predviđeno je jedno mjesto u lokalnom parlamentu.

Najčitanije