10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opet se takmičili nakon 14 godina

sa takmicenja
Sa takmicenja

Opštinska organizacija Crvenog krsta Tivat priredila je u subotu opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći. Takmičenje je održano nakon pauze od čak 14 godina, iako se svo to vrijeme nije prestajalo sa obukom podmlatka Crvenog krsta za pruanje prve pomoći unesrećenim licima.

U inspirativnom ambijentu plaže na rtu Seljanovo po prelijepom vremenu, na takmičenju je u subotu učestvovalo 40-tak aktivista CK Tivta koji su nastupili u šest ekipa, podijeljenih u dvije starosne kategorije – odsnovne i srednjoškolce. Inače, tri mjeseca pred nastup, takmičare su pripremali dr Jadranka Kašćelan Reković, viša medicinska sestra Vera Janjušević, te dugogodišnji volonteri Crvenog krsta, Nevena Božović i Petar Milošević.

Najbolji rezultat postigla je ekipa podmlatka (đaci osnovne škole) koju su činili Nikola Horvat- kapiten, Marina Radojičić, Jovana Popović, Luka Kiš, Mira Đoković i Kristina Vojinović. U omladinskoj kategoriji (đaci srednje škole), do trijumfa je kroz baraž stigla ekipa u sastavu Danijela Mićić- kapiten, Jelena i Danijela Odalović, Jelena Ivančević, Sara Mitrović i Marko Mićunović.

sa takmicenja
Sa takmicenja

Pobjedničke ekipe stekle su pravo učešća na državnom prvenstvu Crne Gore, koje će se u tokom juna držati u Sutomoru.

 

Najčitanije