Opet se intenzivirao požar od Zabrđa prema Krašićima

Tivatski i krtoljski vagtrogasci skoro savladali požar prema Gošićima, razbuktalo se na drugoj strani

Požar iznad Krašića

Velikim naporoma dvadesetak pripadnika Službe zaštite i spašavnja Opštine Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtpli“ iz Radovića danas je skoro potpuno ugašen krak požara na Luštici koji se sa lokaliteta Građen spuštao prema dijelu golf kompleksa u izgradnji kompanije Luštica Development, a odatle prema obližnjem selu Gošiči u Krtolima.

Lišeni efikasnije pomoći protivpoćarnih aviona MUP-a, vatrogasci su se cijeli dan probijali kroz gustu i neprohodnu šikaru, krčeći sebi put motornim testerama, krećući se prema najugroženijim mjestimma na kojima je gorela vatra. Sa zvonika crkve Sv.Luke u Gošićima odakle se pruža pogled na kompletno požarište, radio vezom su ih pritom, navodile kolege.

Kroz peokrčenu makiju razvučena su crijeva i na požarište ispumpano oko 40 tona vode iz cisterni, pa je vatra do predveče skoro poptuno ugašena. Ipak, zbog vjetra ona se može svakog časa opet aktivirati, a takva opasnost prijetiće sve dok ne padne obilnija kiša.

Požar iznad Krašića

Na drugoj strani Luštice, u poslijepodnevnim satima ponovno se razbuktao požar koji već danima gori u reonu hercegnovskog sela Zabrđe i polako napreduje ka Krašićima u tivatskoj opštini. Tivatski i krtoljski vatrogasci i dalje su na terenu na pozicijama iznad i oko Krašića, spremni da se uhvate u koštac da vatrom ako i kada ona priđe dovoljno blizu. Predveče  se očekivalo da će se u gašenje ovog požara opet uključiti jedan od aviona MUP-a.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.