U oktobru u Crnoj Gori 20,7% više turista

Kotor – foto Boka News
U Crnoj Gori u oktobru je u kolektivnom smještaju boravilo 68,14 hiljada turista, 20,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Monstata.
Broj ostvarenih noćenja od 195,08 hiljada veći je 15,2 odsto nego u istom mjesecu prošle godine.
“Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 82,7 odsto ostvarili su strani, a 17,3 odsto noćenja domaći turisti”, navodi se u saopštenju.
U strukturi noćenja stranih turista u oktobru su najviše noćenja ostvarili turisti iz Njemačke 12,9 odsto, Rusije 9,5 odsto, Velike Britanije 8,4 odsto, Francuske 8,2 odsto, Srbije 6,8 odsto, Izraela 5,8 odsto, Albanije 3,7 odsto i Turske 3,6 odsto. Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 41,1 odsto noćenja.
“U strukuri noćenja po vrstama turističkih mjesta najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima, 79,6 odsto, glavnom gradu 11,8 odsto, ostalim turističkim mjestima 4,8 odsto i planinskim mjestima 3,8 odsto”, dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.