Odustali od namjere da gradonačelniku kupe novi protokolarni auto

Opština Tivat raspolaže sa 12 službenih automobila, stalno se voze samo Ivan Novosel i Krsto Bošković

Opština TivatOpština Tivat trenutno raspolaže sa ukupno 12 službenih automobila od kojih su dva data na stalno korišćenje isključivo gradonačelniku i predsjedniku lokalnog parlamenta, a ostala vozila koriste se za rad svih ostalih organa lokalne uprave.

Gradonačelnik i lider tivatskog DPS Ivan Novosel dobio je na 24-satnu neograničenu upotrebu službeni automobil „reno megan 1.5 DCI“ kupljen krajem 2012, a koji je prethodno na isti način koristio njegov prethodnik Dragan Kankaraš. Predsjednik Skupštine opštine Tivat i prvi čovjek tivatske SDP Krsto Bošković, na isti način na raspolaganju ima identični automobil „reno megan 1.5 DCI“, ali se on često može, pogotovo vikendom, vidjeti i u lani nabavljenom opštinskom terencu „dacia duster 1.5 DCI“ koji nije nikome dodijeljen na 24-satno korišćenje, ali spada u vozila opredijeljena za kabinet predsjednika Opštine. Pored ova tri, kabinet predsjednika raspolaže i sa zvaničnim službenim protokolarnim automobilom tivatskog gradonačelnika marke „ford mondeo 2.0 TDCI“ iz 2007 godine.

Opština Tivat inače, namjeravala je ove godine da po sistemu zamjene uz doplatu staro za novo, ovaj automobil zamijeni novom zvaničnom limuzinom za gradonačelnika za što je u budžetu za 2014 bilo opredijeljeno 25 hiljada eura. Iako je to značajno skromnije ponašanje nego što je praksa nekih od lokalnih uprava okruženja poput kotorske koja je za gradonačelnicu Mariju Ćatović nabavila novi „audi A 6“, vrijedan oko 53 hiljade eura, tivatski opštinari odustali su od namjere da gradonačelniku Novoselu kupe novi protokolarni službeni automobil.

„Opština Tivat do danas nije raspisivala oglas za nabavku novog službenog automobila za potrebe predsjednika Opštine. Do daljneg se neće raspisivati oglas za nabavku istog iako su sredstva planirana u budžetu za ovu godinu.“- potvrđeno je iz kabineta glavne administratorke Opštine Tivat Jovanke Laličić.

Photo: Boka News
Photo: Boka News

 Dva službena automobila marke „ford C-max 1.8 TDCI“ iz 2007, a koja su do prošle godine bila 24 sata na raspolaganju nekadašnjim opštinskim čelnicima Draganu Kankarašu i Krstu Boškoviću, nakon dolaska novih „renoa megan“, prepuštena su nižim službenicima lokalne uprave. Tako jedan od ovih „fordova“ danas koristi Komunalna policija, a drugi Sekretarijat za informacione djelatnosti i zajedničke poslove. Ovaj sekretarijat na raspolaganju ima i „folksvagen kedi 2.0 SDI“ iz 2005 i „ford fusion 1.4 TDCI“ iz 2007, dok Komunalna policija koristi i stari „reno thalia 1.4“ iz 2003 koji je prethodno takođe duže vrijeme vozio tadašnji potpredsjednik Opštine, a danas čelnik lokalnog parlamenta Krsto Bošković.

Direkcija za investicije Opštine Tivat na raspolaganu ima „folksvagen golf V 1.9 TDI“ iz 2005, Sekretarijat za finansije i ekonomski razvoj ima „reno klio 1.4“ iz 2008, dok je u opštinskom vlansištvu i „reno kangu 1.4“ iz 1999-te, a koji je ustupljen na korišćenje lokalnom javnom servisu Radio Tivat.

IzvorSiniša Luković
Podijeli

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.