3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Održivo upravljanje otpadom-kompostiranje”

Panorama BokePhoto: Boka News – Panorama Boke

Eko Centar DELFIN u saradnji sa Misijom OSCE u Crnoj Gori, u petak, 14. novembra u Kotoru – hotel Vardar, održat će radionicu/trening program „Održivo upravljanje otpadom – kompostiranje“, za rukovodioce i predstavnike sektora razvoja JKP-a sa područja opština Kotor, Tivat, Herceg-Novi, Budva, Bar i Ulcinj.

Radionica je dio programa edukacije “Održivo upravljanje zelenim otpadom-Kompostiranje”, koji sprovodi NVO Eko Centar DELFIN uz podršku Misije OSCE-a u Crnoj Gori. Inicijativa za implementaciju projekta je potekla od NVO Eko Centar Delfin a Misija OSCE-a je sa zadovoljstvom prihvatila predlog nalazeći da se u potpunosti uklapa u njen mandat promovisanja dobrog rukovođenja u sektoru životne sredine.

Radionicu će voditi expert u oblasti održivog upravljanja otpadom Miodrag Gluščević, dip.ing geologije, rukovodilac sektora za komunalna, urbanistička i pitanja životne sredine u Stalnoj konferenciji gradova i opština u Srbiji.

Tokom radionice učesnici će imati priliku da se detaljno upoznaju sa različitim načinima održivog upravljanja otpadom, finansijskim i ekonomskim efektima, uspostavljanjem kompostiranja kao i mogućnostima unaprijeđenja tehničkih i kadrovskih kapaciteta JKP kroz različite programe i fondove.

Najčitanije