Za održavanje Tivta treba im skoro 840 hiljada eura

Komunalno će ove godine prihodovati skoro 2,5 miliona eura

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

Komunalno preduzeće Tivat ove će godine prihodovati ukupno 2.438.400 eura, što je za oko 100 hijada eura više nego lani – stoji u Finansijskom planu te firme čiji je osnivač i jedini vlasnik Opština Tivat.

Od toga je 1,76 miliona eura biti sopstveni prihodi firme, a 676 hiljada eura prihodi koje Komunalnio ostvaruje iz budžeta Opštine. U tu sumu je uključena i dotacija od 200 hiljada eura kojom lokalna uprava participira u plaćanju troškova odlaganja otpada iz Tivta na sanitarnu deponiju Možura u Baru.

Budući da su ukupni procijenjeni godišnji troškovi održavanja čistoće  javnih površina, održavanja puteva i komunalnih objekata, održavanja i uređenja javnih zelenih povrpina, te čišćenja i uređenja djelova morskog dobra u Tivtu koji nisu izdati u zakup 838.300 eura, Komunalno će razliku od oko 360 hiljada eura do te cifre u odnosu na ono što dobija iz gradske kase, nadoknaditi iz dijela svojih prihoda koje ostvaruje gazdujući povjerenim mu javnim objektima poput pijace, gradske kapele, lučice Kalimanj…

Komunalno planira da 2018. godine potroši ukupno 2,43 miliona eura, od čega će najveći dio – 1,59 miliona eura otići na zarade i naknade na plate ukupno 103 radnika u toj firmi.

1 komentar

  1. Kažu mladi poduzetnici iz Krtola da više daju nameta i poreza opštini Tivat nego Grande PORTO MONTENEGRO koji uostalom zaključenim dogovorom sa vrhpm DPS i vlastodržcem Kanom potpisano tako da praktično plaćaju komunalije za odvoz kondoma i lubrikatora (kao ostalijeh ženskijeh mjesečnih potrebština) nešto a za kabasto smeće malo ili nimalo. Dokle tako molim vas, što osta ovoj našoj ili tuđoj ĐECI. Sramota a kozna koliko je tajnijeh UGOVORA SU TI TADA POTPISALI KAO OVAJ OD 5.5 miliona NENAPLATA a..Bruka Miljenko…Što se tiče broja radnika komunalnog e tu smo dobri, komunalno Žabljaka ima više zaposlenijeh ali nijedan zimi ne čisti snijeg jer nema opreme to jest nemaju lopata moj dobri..dočim naljeto su nešto visperniji i vrjedniji snijeg čiste čim padne odma i bez velike priče a onda u ladovinu do ujutro.Viđeli smo 5 dana ugazenu lisicu na novoj zaobilaznici ali do ljeta je tu ostala preparir rana…možda je to revolt a možda je samo kućni odgoj ili viševjekovna praksa. Samo pitanje koliko ije ljudi primljeno u komunakno Tivat zadnje dvije godine ništa više..od 50 ili možda malo manje..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.