12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Za održavanje Tivta treba im skoro 840 hiljada eura

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

Komunalno preduzeće Tivat ove će godine prihodovati ukupno 2.438.400 eura, što je za oko 100 hijada eura više nego lani – stoji u Finansijskom planu te firme čiji je osnivač i jedini vlasnik Opština Tivat.

Od toga je 1,76 miliona eura biti sopstveni prihodi firme, a 676 hiljada eura prihodi koje Komunalnio ostvaruje iz budžeta Opštine. U tu sumu je uključena i dotacija od 200 hiljada eura kojom lokalna uprava participira u plaćanju troškova odlaganja otpada iz Tivta na sanitarnu deponiju Možura u Baru.

Budući da su ukupni procijenjeni godišnji troškovi održavanja čistoće  javnih površina, održavanja puteva i komunalnih objekata, održavanja i uređenja javnih zelenih povrpina, te čišćenja i uređenja djelova morskog dobra u Tivtu koji nisu izdati u zakup 838.300 eura, Komunalno će razliku od oko 360 hiljada eura do te cifre u odnosu na ono što dobija iz gradske kase, nadoknaditi iz dijela svojih prihoda koje ostvaruje gazdujući povjerenim mu javnim objektima poput pijace, gradske kapele, lučice Kalimanj…

Komunalno planira da 2018. godine potroši ukupno 2,43 miliona eura, od čega će najveći dio – 1,59 miliona eura otići na zarade i naknade na plate ukupno 103 radnika u toj firmi.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije