16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana noćna trka LAZURE novske sky MINI trali lige

U zaleđu Herceg-Novog, sinoć je u prazničnoj atmosferi, kako i dolikuje prvoj ovogodišnjoj trci, održano četvrto kolo, noćna trka LAZURE novske sky MINI trali lige.

Staza je bila dugačka 1,2 km sa startom kod lovačke kuće na Žljebskoj Lastvi i ciljem na Radoštačkom sedlu.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Nikšićanin Miloš Mikić Mikser, drugi Janko Gardović, a treći Perica Vučković, obojica iz Herceg Novog.

U ženskoj konkurenciji nije bilo dileme, naša najbolja trail trkačica Kotoranka Miluša Bošković sa vremenom 21 minut i 18 sekundi je bila prva, Aleksandra Zaharova iz Rusije druga i Milica Miletić iz Srbije treća.

„Veoma bitan segment je bio što nas je poslužilo idealno vrijeme za održavanje jedne ovakve trke. Dužinom staze su bile raspoređene svijeće, vatromet koji je označio start i drugi koji je ispaljen kada je stigao prvi takmičar na cilj su ostavili nevjerovatno lijep ugođaj kako trkačima na stazi tako i nama koji smo bili u organizaciji. Poseban detalj je bio i vatra na cilju koju je pripremio Željko Starčević pored koje su se trkači, kada bi stigli na Sedlo, mogi ogrijati. Pri povratku sa vrha u Lovačkoj kućici za sve trkače, pripremljen je topao čaj i kuvano vino koje je pažljivo spremio naš trkač Goran Baltić“ – saopštili su organizatori.

Tim, na čelu sa ekipom Orjen Outdoor i Niskogorcima, uz podršku LAZURE Marina & Hotel, Agencije za zaštitu i razvoj Orjena i Suplement store Montenegro koju su i ovoga puta darivali najbolje takmičara,bio na visini zadatka.

Sljedeće 5. kolo, Bjelotina Mini Ultra Trail, na programu je 27.januara.

Najčitanije