16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana četvrta “Fešta od naranče”

U organizaciji NVO Ruke dana je u Herceg Novom održana četvrta “Fešta od naranče“.

„Kroz malu feštu od narandže, ali i kroz ostale koje organizujemo, dovijamo se na razne načine da zadržimo pažnju publike, dok je pažnja izlagača očigledno dobijena. Zadovoljni smo što se o maloj narandži čuje dobar glas“, kaže Milina Kovačević iz NVO Ruke koja organizuje ovu, ali i ostale stađunske fešte.

Na Fešti je bilo 26 izlagača iz Herceg Novog, Tivta, Podgorice, Bileće i poslije tri godine ponovno su gosti i Dubrovčani  iz udruženja Deša. U šarolikom i raspjevanom programu učestvovali su mažoret klub Lili, djeca iz vrtića Naša radost, plesni klub Feniks i klapa Stari kapetan.

Mala fešta naranče 2018. – foto Milan Dobrilović

“Ove godine je više izlagača, ali je i kvalitet ponude iz godine u godinu sve bolji . Uz naše već „standardne“  i brendirane džemove, likere, arancine, posjetioci su mogli da vide i kupe suvenire i igračke. Na Fešti je i prvi put  promovisan sapun od narandže. Ljudi eksperimentišu, isprobavaju različite stvari i kao rezultat imamo zanimljive i originalne proizvode. Imamo puno planova, za koje se nadamo da ćemo ih ostvariti“, poručuje predsjednica Udruženja Maja Erenji Her Braun, uvjerena da su ovo projekti u koje treba da se uključi cijela zajednica.

“Imamo podršku Ministarstva poljoprivrede, NTO, jer su u njihovom kalendaru fešti i naše stađunske, a dobili smo podršku i lokalne Turističke organizacije“, ističe Kovačević.

Uz nadu da će projekat razviti u višednevni događaj koji će u nekom budućem periodu biti poziv za turiste da provedu vikend u Herceg Novom.

/S. Kosić/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije