13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan Paraglajding dan – odaziv i utisci odlični…

U organizaciji paraglajding kluba Adriafly, u subotu je, na poletištu „Dizdarica“ na Žlijebskoj lastvi – Orjen, održan „Paraglajding dan“, uz veoma dobar odaziv, kako paraglajding klubova iz regiona, tako i građana. Među zainteresovanima da se prvi put oprobaju u ovom sportu, bilo je i sretnih osam Novljana i Tivćana, koji su iskoristili priliku da polete u tandemu.

Na poletištu se okupilo preko 50 ljubitelja paraglajdinga, između kojih četrnaest solo pilota, četiri tandema, tri instruktora, uz obezbijeđene pomoćnike na startu i sletištu i stalnu radio komunikaciju.

Piloti su bili pretežno iz Crne Gore: Berana, Bijelog Polja, Mojkovca, Podgorice, Danilovgrada, Nikšića i Herceg Novog, ali i regiona tromeđe, Trebinja i Dubrovnika. Pomoć u tandemima je obezbijedio Paraglajding savez Crne Gore, transport nazad nakon spuštanja na sletište u Kutima – planinarski klub „Subra“, dok je lovačko društvo „Orjen“ ustupilo lovački dom. Letenje je, u skladu sa propisima, uredno najavljeno kontroli aerodroma Tivat, a letovi su se izvodili u dobrim meteo uslovima i toplom vremenu.

Cijeneći značaj promocije našeg zaleđa kroz aktivni, odnosno sportski turizam, Turistička organizacija Herceg Novi, donirala prošle godine Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena tandem paraglajder, koji je Agencija potom ustupila na korištenje hercegnovskom paraglajding klubu Adriafly. Kao zanimljivost ističemo da su ovom prilikom, među ostalima, i zaposlenici TO Herceg-Novi bili učesnici leta tandem paraglajdera.

Paraglajding dan

Upravo održani „Paraglajding dan“ je organizovan premijerno u sklopu zajedničkog programa „Zimski gušti na Orjenu“, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, a uz podršku opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

– Možemo s ponosom reći da je događaj u potpunosti ispunio očekivanja i ujedno pokazao veliko interesovanje za ovaj perspektivni sport. Žao nam je što su kapaciteti za građanstvo bili ograničeni na osam osoba, budući da smo primili upite za učešće od preko 50 zainteresovanih širom Boke” – poručili su zadovoljni organizatori.

Najčitanije