10 C
Kotor

Slušaj online radio

Odgovaraće za četiri povrijeđena policajca

Tivat Sidro
Photo: Boka News

Tivatska policija podnijela je sedam prekršajnih prijava protiv navijača FK „Zabjelo“ koji su u nedjelju poslijepodne napravili incident na utakmici sa FK „Arsenal“ u Tivtu.

Navijači „Zabjela“, prema tvrdnjama očevidaca, od samog početka utakmice verbalno su napadali, vrijeđali i provocirali domaće navijače i policiju koja je obezbježivala skup, da bi desetak minuta prije kraja susreta, pokušali da preskoče ogradu i upadnu na teren. Policija ih je u tome spriječila nakon čega je dio gostujućih napadača nasrnuo na pripadnike organa reda. U incidentu su četvorica policajaca zadobila tjelesne povrede.

„Dvojica kolega su lakše, a dvojica teže povriješena. Od sedam izgrednika koje smo uhapsili, niko nije ovdje prijavljivao da je povrijeđen i svi su odbili ponuđenu ljekarsku pomoć. Njih šest punoljetnih su svi bili u vidno alkoholisanom stanju, dok to nije bio slučaj sa jednim privedenim maloljetnim navijačem „Zabjela.“- kazao je danas za Boka News izvor iz OB Tivat, uz napomenu da su svi privredeni izgrednici iz Podgorice, „povratnici u vršenju nasilja na sportskim manifestacijam, neki od njih i višestruki“.

Naš sagovornik je kazao da će osim već procesuiranih prekršajnih, protiv jednog broja gostujućih navijača čija je identifikacija u toku, biti podignute i krivične prijave zbog napada na službena lica u obavljanju dužnosti i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Predsjednik FK „Arsenal“ Tivat Ilija Janović u saopštenju za javnost, zahvalio se policiji na pravovremenoj reakciji i spriječavanju gostujućih navijača da upadnu na teren. On se izvinuo svim domaćim navijačima, pogotovo starijim pristalicama „Arsenala“ zato što su prinudjeni da, ni kriv ni dužni, napuste utakmicu kada su delegat i sudija odlučili da isprazne dio tribina nakon incidenta koji su izazvali Podgoričani.

Sportski direktor FK “Zabjela” Miloš Rašović sa druge strane, kazao je “Dnevnim novinama” da je tivatska policija “prekoračila svoja ovlašćenja” i da je “tukla i navijače koji nisu pružali otpor”.

Izvor:S.L.

Najčitanije