10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Odbornici široke ruke, ne i funkcioneri

Tivat - foto Boka News
Tivat – foto Boka News

Odlukom odbornika u SO Tivat, za pomoć u liječenju teško oboljele djevojčice Ive Bijeličć iz Herceg Novog, prikupljeno je ukupno 3.510 eura. Rezultat je to činjenice da su se zastupnici građana u lokalnom parlamentu na inicijativu predsjendika SO Ivana Novosela (DPS) jednoglasno u Ivinu korist, odrekli svojh odborničkih naknada za avgust, u iznosu od po 130 eura po odborniku.

Na taj način prikupljano je 3.510 eura za pomoć u liječenju mlade Novljanke, a Opština je prethodno na račun njenog oca Pera Bijeličća, po odluci gradonačečnice dr Snežane Matijevičć (DPS), uplatila još 300 eura.

Iako su odbornici u ovom slučaju bili vrlo humani, to se, barem kada su u pitanju zvanični podaci opštinskog računovoidstva, ne može reći za tivatske funkcionere – starješine organa lokalne uprave, jer niko od njih nije službi računovodstva naložio da jedan dio plate koju primaju, prebaci na račun familije Bijelić.

„Imajući u vidu da je donacija lični čin svakog pojedinca, Opština Tivat nema uvid u to da li je neko od rukovodećeg kadra Opštine, dio svoje zarade usmjerio u ove svrhe. U Sekretarijatu za finansije i lokalne javne prihode mogu potvrditi da je interesovanja za informaciju o tačnom broju žiro računa bilo, ali ne postoji evidencija o tome ko je i koliko uplatio.”- kazala nam je portparolka Opštine Tivat Branka Čelanović.

Inače, funkcioneri organa lokalne uprave u Tivtu, zavisno od svog položaja, mjesečno zarađuju od 960 do 1.595 eura.

Izvor:S. L.

Najčitanije