7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Od raftinga do obilaska Boke i jedrenja

Jedna od malobrojnih turističkih agencija u Crnoj Gori, koja nudi turističke pakete aktivnog odmora, koji povezuju sjever i jug zemlje danas je u Boku dovela grupu od 110 francuskih turista, u okviru zanimljivog turističkog aranžmana.

Posredstvom agencija Explorer i Terra Nautika, grupa turista danas je uživala u ljepotama Kotora, nakon čega su biciklima starim putem uz more stigli do Tivta, gdje su se ukrcali na brod, krstarili Bokom i jedrili u tivatskom akvatorijumu.

Inače, grupa je prethodnih dana boravila na sjeveru Crne Gore gdje su stigli Plavim vozom – muzejsko turitičkim vozom koji je korišćen za potrebe nekadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita.

„Turiste su iz Kolašina do kanjona rijeke Tare prevezli smo starim vojnim kamionima, koje je agencija iznajmila od privatnika za tu priliku. Gosti su oduševljeni rijekom i njenim kanjonom. Nakon raftinga posjete Žabljaku i Cetinju nastavili su odmor na primorju. Većina njih prvi put je u Crnoj Gori i jako su iznenađi što se sve može vidjeti i doživjeti za jedan dan, u maloj Crnoj Gori „ – kazala je za naš portal Sabine Gouhie suvlasnica agencije Terra Nautika suorganizator ovog aktivnog turističkog aranžmana.

Njihov boravak u Crnoj Gori završava se sutra u Budvi na ostrvu Sveti Nikola, gdje će im biti upriličen parti.

Najčitanije