16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Očistimo Herceg – Novi za jedan dan

Dan planete Zemlje - Herceg - Novi
Dan planete Zemlje – Herceg – Novi

Opština Herceg Novi će 20.maja 2016. godine zajedno sa građanima, komunalnim službama, zainteresovanim preduzećima i civilnim sektorom realizovati akciju „Očistimo Herceg Novi za jedan dan“.

Akcija će biti organizovana u sklopu velike zajedničke akcije „Očistimo Crnu Goru za jedan dan“ i međunarodne akcije „Let’s do World“. Nosilac „Let’s do it“ pokreta i inicijative u Crnoj Gori je Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma, a sa ciljem podizanja svijesti građana o ekološkim problemima zajednice u kojoj žive.

Zaposleni u Opštini Herceg Novi i Javnim preduzećima, koji žele da se priključe ovoj velikoj akciji , biće oslobođeni radnih obaveza  dana 20.05 tekuće godine, s tim da će u svim sekratarijatima i službama Opštine biti obezbijeđeno redovno obavljanje svih poslova.

Zajedničkom akcijom organa lokalne uprave, mjesnih zajednica i NVO sektora,  mapirani su svi lokaliteti – divlje deponije na teritoriji naše opštine, na osnovu čega su za čišćenje određene sledeće lokacije:

  1. Igalo – blatna plaža
  2. Kameno – pjesačka staza ka Tajnom brdu
  3. Baošići
  4. Bijela – istočna kapija Brodogradilišta

Kako bi sve potrebne poslove u cilju kvalitetne organizacije pomenute akcije blagovremeno realizovali, iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju pozivaju navladine organizacije da do nedelje – 15. maja tekuće godine potvrde učešće u akciji, kao i broj ljudi koji će se ispred NVO sektora priključiti akciji.

Obzirom da akcija ima za cilj mobilizaciju građana i poboljšanje odnosa među ljudima, kao i razumjevanje problema otpada u Crnoj Gori, Opština Herceg Novi poziva i sve pravne  subjekte koji posluju na teritoriji grada da se priključe akciji i da svoje zaposlene koji žele da učestvuju u akciji, oslobode radnih obaveza.

Sve informacije o akciji se mogu dobiti u Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg – Novi (kancelarija 101, III sprat, tel. 321-052, lokal 320) ili putem elektronske pošte: eko_saglasnost@hercegnovi.me, kao i  na fb  stranici “Let’ Do It Herceg Novi”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije