10 C
Kotor

Slušaj online radio

„Očistimo Crnu Goru za sedam dana“

Foto - www.dailymail.co.uk
Foto – www.dailymail.co.uk

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid, potpisali su Ugovor o saradnji, kojim će se realizovati projekat „Očistimo Crnu Goru za sedam dana“.

U cilju realizacije aktivnosti iz ovog projekta, Ministarstvo održivog razvoja i turizma će, shodno Ugovoru, uplatiti Asocijaciji za demokratski prosperitet – Zid sredstva u iznosu od 50 hiljada eura, koja su prikupljena u okviru projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“, putem kampanje “Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“.

U okviru navedene kampanje, projekat “Očistimo Crnu Goru za sedam dana”, koji je predložila Asocijacija za demokratski prosperitet –Zid, dobio je najveću podršku. Imajući u vidu broj aktivnosti, ali i činjenicu da je ciljna grupa ove akcije čitavo crnogorsko društvo, u vremenu kada zaštita životne sredine i održivost predstavlja okosnicu razvoja i cilj kojem kao zajednica težimo, Ministarstvo održivog razvoja i turizma daje punu podršku ovom Projektu.

Planirano je da se projekat sprovede u tri faze, na teritoriji cijele Crne Gore, kroz povezivanje građana, organizaciju civilnog društva, institucija i kompanija, u cilju povećanja vidljivosti građanskog aktivizma i unapređenja stanja u lokalnoj zajednici. Istovremeno, projekat ima za cilj da okupi što veći broj građana koji će, na više lokacija u Crnoj Gori, akcijama čišćenja, dati doprinos uklanjanju nelegalno odloženog otpada.

“Očistimo Crnu Goru za sedam dana” nije isključivo akcija organizatora, već svih crnogorskih građana, odnosno, svih aktera u društvu, a istovremeno i prilika da svi zajedno pokažemo koliko možemo da učinimo za naše okruženje. Želimo da građane učinimo ponosnim što svojim učešćem daju značajan doprinos da Crna Gora bude bezbjednije i ugodnije mjesto za život, ali i za boravak turista.

Najčitanije