Obustavljeno tek započeto rušenje nove turističke vile u Krašićima

Milovanovići gradili bez dozvole, ali platili komunalije

Danas u Krašićima
Danas u Krašićima

Građevinska inspekcija danas je u Krašićima kod Tivta započela rušenje bespravno podignute turističke vile čiji je investitor Zoran Milovanović koji živi i radi u Njemačkoj. Zgrada površine 340 kvadrata podignuta je na placu na „pjeni od mora“, za koga Milovanovićeva majka Vera koja je juče bila na licu mjesta, tvrdi da ima površinu od 211 kvadratam, dok su iz inspekcije nezvanično kazali da plac ima tek oko 170 kvadrata i da se na njemu ne može praviti ni izbliza tako veliki objekat.

Na zgradi su završeni tek grubi građevinski radovi i dan prije pojave isnpektora sa bagerom i kobrama, Milovanovići su na svom objektu počeli postavljanje stolarije.

Vera Milovanović koja se veoma žučno prepirala sa inspekcijom i radnicima koji su krenuli da izvršavaju pravosnažni nalog za rušenje, kazala je da njena porodica nije radila „ništa nezakonito“ i da su za svoj objekat svojevremeno dobili urbanističko-tehničke uslove i čak Opštini Tivat platili 41.900 eura na ime uredno obračunatih komunalija. Građevinsku dozvolu za novi objekat međutim, do danas nisu dobili, a do sada su u njega investirali oko 200 hiljada eura novca zarađenog tokom nekoliko decenija boravka i rada u Njemačkoj.

Danas u Krašićima
Danas u Krašićima

„Obraćala sam se i Ministarstvu održivog razvoja i turizma kojima sam predala sve papire i oni su se zaprepastili kada su vidjeli što su napravili odgovorni u Opštini Tivat. Nećete mi vi ništa ovdje rušiti jer ću ja dobiti dozvolu.“- kazala je Milovanović kojoj je kasnije pozlilo pa je intervenisala i Hitna pomoć. Milovanović nam je kazala da je o svemu obavijestila i ambasadu Njemačke čiji je državljanin, tražeći njihovu zaštitu.

Inspektori su odbacili njene tvrdnje da je kuća legalno građena, prokomentarisavši da je objekat uporno građen na divlje uprkos obavještenjima  o zabrani izvođenja radova koje je Građevinska inspekcija na njega stavljala u proteklom periodu. Ipak, inspektori i radnici koji su bili angažovani na rušenju, nešto kasnije su se bez objašnjenja povukli iz Krašića neobavljenog posla.

Danas u Krašićima
Danas u Krašićima

Sekretarka za urbanizam Opštine Tivat Tatjana Jelić rekla je novinarima da je zahtjev Zorana Milovanovića za dobijanje građevinske dozvole za objekat u Krašićima pravosnažno odbijen. Istakla da je pred Upravnim sudom tim povodom vođen spor, jer je Milovanović tužio Opštinu, ali je njegova tužba odbijena 2011. godine.

“Opština Tivat je po ponovnom postupku koji je vođen po zahtjevu Milovanovića 17.marta 2014. godine donijela zaključak kojim je odbacila njegov zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju objekta na parceli UP 14 zona 17, katastarske parcele 178 KO Krašići.”- kazala je Jelić. U zaljučku koji prati tu odluku stoji da uprkos tome što je Milovanoviću Opština izdala urbanističko tehničke uslove u septembru 2012.  „ne postoji mogućnost ukrupnjavanja urbanističke parcele zbog čega postoji sistemska greška u planu”.

Milovanovićeva u raspravi sa inspektorom
Milovanovićeva u raspravi sa inspektorom

„Sve je urađeno u skladu sa važećim zakonskim rješenjima, a dokumenti vezani za ovaj predmet objavljeni su na uvid javnosti na sajtu Opštine Tivat.” – kazala je Jelić. Direktor opštinske Direkcije za investicije i razvoj Peđa Obradović potvrdio je “Vijestima” da je od Milovanovića, nakon definitivne konstatacije da ne mogu dobiti građevinsku dozvolu, traženo da Sekretarijatu za finansije  dostave potrebne podatke kako bi im novac uplaćen na ime komunalija, bio vraćen.

“Oni to ni nakon višestrukih naših ponovljenih molbi nisu uradili.”- kazao je Obradović.

IzvorS. L.
Podijeli

1 komentar

  1. SRAM VAS BILO!!!!!
    Sta sad? Niti je srušeno niti je sagrađeno.Ostalo je nama koji dolazimo svih ovih godina na letovanje u Krašicima da gledamo ruglo i đubre koje će da se skuplja.
    Poštovana gospođo ako nemate građevinsku dozvolu izvolite srušiti objekat i dovesti sve u prvobitno stanje, a od Nemačke tražite parcelu pa gradite tamo. A ako pak imate pravosnažnu dozvolu onda SRAM BILO opštinu Tivat.
    Stanovnici naselja Krašići su ostali bez jednog dela plaze ( deco izvinite ali nemate gde da se kupate i igrate, verovatno će te to moći da radite iz neke od kafana koje su sagrađene, a ako ne onda tata i mama neka vam uplate neki apartman na pjeni od mora u Krašićima a vaše stanove prodajte)
    Još jednom SRAM VAS BILO!!!!!

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.