15 C
Kotor

Slušaj online radio

Obrt u Kotoru: SNP sada nudi manjinsku podršku opozicionim partijama

Socijalistička narodna partija ponudiće manjinsku podršku Demokratskoj Crnoj Gori, Demokratskom frontu, Socijaldemokratskoj partiji i Građanskom pokretu URA za formiranje vlasti u Kotoru, saopštio je predsjednik OO SNP Kotor Branko Ivanović.

Dr Branko Baćo Ivanović
Dr Branko Baćo Ivanović

“Ova naša ponuda dolazi nakon toga što su ove stranke prethodno javno nudile manjinsku podršku SNP-u, a kada smo to mi iz SNP-a i zvanično zatražili – oni su se predomislili. Konstatujem da to nijesu na zvaničan i politički pristojan način pravovremeno i saopštili, nego su političkim igrama, neprimjerenim onima koji žele da stvaraju partnerstvo, prolongirali formiranje nove vlasti u Opštini Kotor. Uprkos svemu tome nudimo pomenutim partijama našu manjinsku podršku. To podrazumijeva manjinsku podršku SNP-a ovim strankama za kompletnu izvršnu vlast u Kotoru, uz ostvarivanje naše kontrolne funkcije u lokalnom parlamentu i bordovima direktora”, saopštio je Ivanović.

Dodaje da su se na ovaj potez odlučili i pored brojnih “nekorektnih i uvredljivih izjava predstavnika partija u prethodnom periodu na račun SNP-a”.

“Nama je, kao ozbiljnom i odgovornom političkom subjektu, prioritet svih prioriteta formiranje nove vlasti u Kotoru. SNP je, takođe, ovom ponudom, potvrdio svoj ranije saopšteni princip da neće biti ponovljenih izbora u Kotoru. Smatramo da ne postoje razlozi da se na ovu ponudu SNP-a odmah ne odgovori i uđe u njenu realizaciju. Naša ponuda predstavlja test odgovornosti za ove partije prema građanima Kotora, odnosno pokazatelj da li će se, bez bilo kakvih dodatnih izgovora ili ucjena, pristupiti formiranju nove vlasti”, naveo je Ivanović.

Podsjetimo, SNP Kotor je sredinom decembra je na sastanku sa delegecijama ostalih opozicionih partija – Demokrata, DF, URA i SDP, od njih zatražili da ta četiri politička subjekta daju podršku SNP-u da sama formira novu lokalnu vlast u tom gradu.

 

Najčitanije