Oborio Ginisov rekord – 55 maratona za 55 dana

Prolaskom kroz cilj u Budvi Goran Nikolić je oborio Ginisov rekord, 55 maratona za 55 dana.

Danas u podne, uprkos buri, nakon 4.5 sata trčanja od Bara do Budve  pozdravljen od brojnih građana Budve i praćen sa maratoncima iz Crne Gore i Srbije, Goran NIKOLIĆ prošao je finalni cilj ovog humanitarnog supermaratona i oborio Ginisov rekord!

Punih 55 uzastopnih dana Goran NIKOLIĆ, maratonac iz Kragujevca, trčao je kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru sa ciljem da obori Ginisov rekord.

Sav prihod od donacija Goran je usmjerio Regionalnom centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”, jer je Goran hendikepiran čovjek – vidi samo pet procenata na jedno oko!

Ovo je prvi put da je sportista sa invaliditetom srušio rekord potpuno zdravog sportiste. Sad već bivši Ginisov rekord – 52 maratona za 52 dana – držao je japanski atletičar.

Pokrovitelj, organizator i domaćin maratona u svakom gradu bio je Rotari distrikt 2483, koji okuplja Rotari klubove iz Srbije i Crne Gore, a u Bosni i Hercegovini Rotari klubovi Distrikta 1910.

Podijeli

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.